Τη μέρα που ο οίκτος γίνεται εμπαιγμός, αρχίζει μια εποχή βαρβαρότητας. Jules Michelet, 1798-1874, Γάλλος ιστορικός

Τα μεγάλα αστέρια της Πολωνίας στο «Kamila Skolimowska Memorial»

2 Ιουλίου, 2020

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της σφυροβολίας, Πάβελ Φάιντεκ, ο επικοντιστής Πιότρ Λίσεκ με δύο μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και η πρωταθλήτρια Ευρώπης των 400μ, Τζουστίνα Σβιέτι – Έρσετικ, είναι μόνο μερικά από τα αστέρια της Πολωνίας που θα μετάσχουν στο “Kamila Skolimowska Memorial”, το μίτινγκ για τη σειρά Gold Continental Tour της World Athletics στις 6 Σεπτεμβρίου στη Σιλεσία.

Το μίτινγκ, το οποίο πήρε το όνομά του προς τιμήν της «χρυσής» Ολυμπιονίκη της σφυροβολίας στους Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, συγκεντρώνει πάντα την παρουσία των κορυφαίων αθλητών της Πολωνίας, αλλά και μεγάλα αστέρια από το εξωτερικό, ειδικά στο αγώνισμα της σφυροβολίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Φάιντεκ έχει αναδειχθεί νικητής σε έξι προηγούμενες διοργανώσεις του μίτινγκ. Πρώτη φορά νίκησε το 2011, ενώ το 2014 σημείωσε νέο ρεκόρ αγώνων με 83.48μ, επίδοση που ήταν επίσης ρεκόρ Πολωνίας.

Αυτό σηματοδότησε την έναρξη πέντε διαδοχικών νικών στο Skolimowska Memorial, αλλά το σερί σταμάτησε πέρυσι, όταν ηττήθηκε από τον πρωταθλητή Ευρώπης, Βόιτσιεχ Νοβίτσκι.

Ο Λίσεκ σημείωσε επίσης πολλές νίκες στο μίτινγκ, αφού πρώτευσε το 2015, το 2018 και το 2019. Η νίκη του στη Σιλεσία πέρυσι ήταν ο τελευταίος αγώνας του πριν την Ντόχα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Η όμορφη και χαρισματική Σβιέτι – Έρσετικ, έχει τη δική της ιστορία στο μίτινγκ. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης τερμάτισε δεύτερη στα 400 μέτρα στις δύο τελευταίες διοργανώσεις και το 2019 έχασε τη νίκη από την ‘Αλισον Φίλιξ, όταν τερμάτισε 0,07 πίσω από την Αμερικανίδα, οπότε φέτος θέλει να ανεβεί στην κορυφή.

Ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής των 1.500 μέτρων, Μάρτσιν Λεβαντόβσκι, ο πρωταθλητής Ευρώπης στη σφαιροβολία, Μίχαλ Χάρατικ αλλά και ο επίσης χαρισματικός αθλητής των ρίψεων, Κόνραντ Μπουκοβιέτσκι μαζί με την σπουδαία σπρίντερ Έβα Σβόμποντα, αναμένεται να δώσουν το παρών στους αγώνες.

 

Χρήστος Μουρδουκούτας

 

 

Read previous post:
Στην Κοΐμπρα ο τελικός του κυπέλλου Πορτογαλίας

Τη μετάθεση του τελικού του κυπέλλου Πορτογαλίας, από τη Λισαβόνα στην Κοΐμπρα, αποφάσισε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, διευκρινίζοντας πάντως...

Close