Τα τρία βασικά στοιχεία του σύγχρονου πολιτισμού: μπαρούτι, τυπογραφία και προτεσταντισμός - Τόμας Καρλάιλ

Τα έργα που εγκρίθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

14 Σεπτεμβρίου, 2018

Τρία σημαντικά έργα για την Ανατολική Αττική εγκρίθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, μετά από εισηγήσεις του αντιπεριφερειάρχη, Πέτρου Φιλίππου.

Πολεοδόμηση  της Ανθούσας και ένταξή της στο σχέδιο πόλης Παλλήνης

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Παλλήνης για την ολοκλήρωση της εκπόνησης των υπολειπόμενων μελετών που αφορούν την πολεοδόμηση και ένταξη στο σχέδιο πόλης της οικιστικής περιοχής της Ανθούσας, έργο προυπολογισμού 1.252.121 ευρώ.

Εκτίμηση ιδιοκτησιών στο οδικό δίκτυο Πανόραμα – Αγ. Μαρίνα – Τουρκολίμανο Κερατέας 

Επιπλέον, εγκρίθηκε η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Λαυρεωτικής για να ολοκληρωθεί η εκτίμηση του αριθμού των ιδιοκτητών, των ιδιοκτησιών και του μήκους του οδικού δικτύου των περιοχών Β’ κατοικίας Πανόραμα-Αγ. Μαρίνα-Τουρκολίμανο Κερατέας, συνολικού προϋπολογισμού 747.429 ευρώ.

Αρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου στον Κουβαρά 

Τέλος, εγκρίθηκε η τροποποίηση-παράταση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Σαρωνικού για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και την άρση της επικινδυνότητας τμήματος της οδού Γ. Σιδέρη στον Κουβαρά του Δήμου Σαρωνικού.

Αποχετευτικό σύστημα στη Λυκότρυπα δήμου Αχαρνών 

Επίσης, οριστική λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής Λυκότρυπας, στον Δήμο Αχαρνών, δίνει η Περιφέρεια Αττικής με ένα σημαντικό έργο υποδομής, όπως είναι το αποχετευτικό, το οποίο δρομολόγησε και θα χρηματοδοτήσει με το ποσό του 1.825.000 ευρώ.

Με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών πρόκειται να κατασκευαστούν 4.376 μέτρα αγωγού στις οδούς Φιλαδελφείας, Πρεβελάκη, 25ης Μαρτίου και το ρέμα Καναπίτσας.

Ανάπλαση εννέα παιδικών χαρών στο δήμο Αγίας Βαρβάρας

Την ανάπλαση εννέα παιδικών χαρών στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, συνολικού προϋπολογισμού 220.100 ευρώ, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, χθες, στην 28η συνεδρίαση του, μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη, Σπύρου Τζόκα.

Σκοπός του έργου είναι να εξασφαλιστεί η καταλληλότητα που προβλέπεται από τη νομοθεσία, ώστε να διασφαλιστεί και η πιστοποίηση των παιδικών χαρών, με κύριο στόχο την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών που είναι χρήστες αυτών των χώρων.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στην επανατοποθέτηση κάποιων οργάνων, στην εκσκαφή, αποξήλωση και αντικατάσταση ακατάλληλων δαπέδων ασφαλείας, στην επίστρωση χυτών δαπέδων ασφαλείας (μετά των απαραίτητων υποβάσεων ή σε υπάρχουσες κατάλληλες υποβάσεις) και στην αντικατάσταση του παλαιού εξοπλισμού με νέα ασφαλή όργανα για τα παιδιά, σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Read previous post:
Ψήφισμα του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ για την κατάργηση των Λατινικών

"Εκφράζουμε την πλήρη διαφωνία μας με την εξαγγελλόμενη αλλαγή και, κυρίως, συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό για μια απόφαση που, σε συνδυασμό...

Close