Η τέχνη της προόδου είναι να διατηρείς την τάξη μέσα στην αλλαγή και να διατηρείς την αλλαγή μέσα στην τάξη. Alfred North Whitehead, 1861-1947, Βρετανός φιλόσοφος & μαθηματικός

Τα βιολιά του Λεονάρντο Φρίγκο είναι «βιβλία»

8 Μαΐου, 2019

Ο Λεονάρντο Φρίγκο (Leonardo Frigo) αφιερώνει σχεδόν έναν μήνα για να εικονογραφήσει κάθε ένα από τα βιολιά-γλυπτά του. Εδώ και μια δεκαετία περίπου, ο με έδρα το Λονδίνο Ιταλός καλλιτέχνης ζωγραφίζει έχοντας ως καμβά έγχορδα μουσικά όργανα. Τα τελευταία πέντε χρόνια εστίασε στο βιολί (και σπούδασε Συντήρηση Έργων Τέχνης στο Univerist Internazionale dell Arte της Βενετίας). Κάθε έργο του αφηγείται μια ιστορία: ταφόπλακες, ανθρώπινες φιγούρες χωρίς πρόσωπο, μυθικά όντα, μάχες.

Είναι και μανιώδης αναγνώστης. Σε ένα από τα βιολιά-γλυπτά του συναντούμε τη λέξη «αποκάλυψις», σ’ ένα άλλο το όνομα του Μωυσή γραμμένο με ελληνικό αλφάβητο, το όνομα «Πλούτος», το τοπωνύμιο «Σαμοθράκη». Κάθε ένα είναι και μία διαφορετική ιστορία, απαιτεί υπομονή και προσοχή για να τη διαβάσουμε. «Μου αρέσει να πιστεύω ότι τα μουσικά όργανά μου μπορούν να διαβαστούν ως βιβλία» εξομολογείται.

Περισσότερα στη κατηγορία Life
Η Κέιτι Χολμς έδωσε συμβουλές καριέρας σε απόφοιτους πανεπιστημίου

Η Κέιτι Χολμς επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στο Τολέδο του Οχάιο για μια πολύ ιδιαίτερη περίσταση.

Close