Η βία, είτε φυσική είτε ψυχική, είναι μια αναζήτηση της ταυτότητας και του νοήματος. Όσο λιγότερη ταυτότητα, τόσο μεγαλύτερη βία - Marshall McLuhan

Τ. Μαυρίδης, δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης: Αγαστή η συνεργασία με το υπ. Παιδείας για τα εκπαιδευτικά θέματα

22 Ιουνίου, 2020

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, από τη συνάντηση που είχε με τη γενική γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αναστασία Γκίκα. 
Ο κ. Μαυρίδης συζήτησε μαζί της θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, καθώς και για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Ο δήμαρχος της Λυκόβρυσης-Πεύκης την ενημέρωσε για τα προβλήματα που παρουσιάζονται, ειδικά πάνω στο θέμα των εγκαταστάσεων και οι δύο πλευρές τα συζήτησαν διεξοδικά προς επίλυσή τους. 
«Εδώ και ένα χρόνο έχουμε πολύ καλή και αγαστή συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τα εκπαιδευτικά θέματα, που είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντικά για εμάς, καθώς και για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση των νηπίων. Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων είχα την ευκαιρία, για μια ακόμα φορά, να συνομιλήσω με τη γενική γραμματέα, κ. Αναστασία Γκίκα, η οποία έδειξε από την πρώτη στιγμή ουσιαστικό ενδιαφέρον για όλα τα θέματα και προχώρησε σε ουσιαστικές ενέργειες για την επίλυση τους, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαυρίδης και συνέχισε: 
«Μεταφέραμε την αγωνία μας για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, την έλλειψη χώρων στέγασης, τη συνεργασία με την ΚΤΥΠ ΑΕ για τα σχολικά συγκροτήματα στον δήμο μας, αλλά ιδιαίτερα για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης, την κατασκευή του 6ου νηπιαγωγείου στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στη Πεύκη και την τοποθέτηση αίθουσας για τη στέγαση νηπίων της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης. Επιπλέον, ενημερώσαμε ότι συνεχίζουμε να διαθέτουμε και για την επόμενη σχολική περίοδο, όπως ακριβώς πράξαμε και τη σχολική περίοδο που διανύουμε, δυο αίθουσες, ως παράρτημα νηπιαγωγείου στον 2ο Παιδικό Σταθμό Πεύκης, αναλαμβάνοντας και τα σχετικά λειτουργικά έξοδα».
Και κατέληξε: «Είναι αυτονόητο ότι ο δήμος μας κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δοθούν οριστικές λύσεις στα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. Για αυτό τον λόγο έγκαιρα έχουμε καταθέσει εγγράφως, καθώς και σε συναντήσεις και παραστάσεις στα αρμόδια υπουργεία και εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις, αλλά και τους προβληματισμούς μας για όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα».
Δ.Β.
 

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Συνεχίζεται η λειτουργία των Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, με τη χρηματοδότηση της Περιφ. Αττικής

Εγκρίθηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας, επιπλέον για 2,5 έτη, (έως...

Close