Πολλά ωραία επιχειρήματα έχουν καταστραφεί από κάποιον που ξέρει για τι πράγμα μιλάει. Miguel de Unamuno, 1864-1936, Ισπανός συγγραφέας & φιλόσοφος

Τ. Κουλμάσης: Είμαστε σοκαρισμένοι,αρνιόμουν να δω την εικόνα της καταστροφής

16 Απρίλιος, 2019

«Είμαστε σοκαρισμένοι, αρνιόμουν να δω την εικόνα της καταστροφής», λέει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο σκηνοθέτης Τίμων Κουλμάσης για την ανείπωτη τραγωδία της πυρκαγιάς στη Νοτρ Νταμ, τον καθεδρικό ναό των Παρισίων.

   Ο Έλληνας σκηνοθέτης, που ζει και εργάζεται στο Παρίσι, αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ: «Μόλις το απόγευμα είχα περάσει μπροστά από τη Νοτρ Νταμ με το ποδήλατο μου, επιστρέφοντας από το Πανεπιστήμιο όπου εργάζομαι. Το ίδιο βράδυ έμαθα για την πυρκαγιά από τις ειδήσεις. Ένιωσα βαθιά θλίψη, αρνιόμουν να δω την εικόνα της καταστροφής. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ γιατί είπαν ότι ο ένας από τους δύο πύργους θα μπορούσε να καταρρεύσει. Ευτυχώς το απέφυγαν. Η κατάσταση είναι κρίσιμη δεν έχει ακόμα τελειώσει.

   Είναι ένα μνημείο 850 χρόνων και δεν πρόκειται για σύμβολο μόνο της Γαλλίας. Όπως όλα τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς είναι, χωρίς να το ξέρουμε, μέσα μας, μέσα στον παγκόσμιο πολιτισμό, όχι μόνο στους καθολικούς της Γαλλίας ή την Δύση. Φανταστείτε την Ακρόπολη να φλέγεται. Έτσι απλά. Όταν οι Ταλιμπάν ανατίναξαν τους Βούδες της Μπαμιγιάν εξοργιστήκαμε κι εκεί ήταν χειρότερα γιατί ήταν εσκεμμένη καταστροφή».

Read previous post:
Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά.Την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε η ΠΝΟ

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πρωτομαγιά απότις 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα, αποφάσισε...

Close