Ο πολιτισμός είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο κάτι περισσότερο από ένα ατύχημα του σύμπαντος. Andre Malraux, 1901-1976, Γάλλος συγγραφέας & πολιτικός

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για την αποχώρηση όσων έχουν λάβει άσυλο από δομές-διαμερίσματα

2 Ιουνίου, 2020

Συγκεκριμένες προτάσεις έχει καταθέσει ο δήμος Αθηναίων στο υπουργείο Μετανάστευσης, σχετικά με την  απόφαση αποχώρησης από δομές και διαμερίσματα , όπου φιλοξενούνταν μέχρι τώρα , των ατόμων και των οικογενειών τους , που εγκρίθηκε το αίτημα τους  για παραχώρηση ασύλου. 
Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων , Κώστας Μπακογιάννης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, η οποία είναι η πρώτη που πραγματοποιείται  δια ζώσης , μετά την  περίοδο της καραντίνας και είναι σ΄εξέλιξη. Αφορμή  ήταν οι  σχετικές ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού, Νότη Μηταράκη,  τις προηγούμενες ημέρες  αλλά και  οι  ανησυχίες που εξέφρασαν  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρατάξεις της αντιπολίτευσης , για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν  .Ο κ. Μπακογιάννης χαρακτήρισε τη συνεργασία του δήμου με το υπουργείο Μετανάστευσης «παραγωγική» και « εποικοδομητική». Όπως είπε οι προτάσεις του δήμου  αποσκοπούν « η μετάβαση να γίνει όχι μόνο σταδιακά αλλά και ομαλά , δείχνοντας την ανθρωπιά μας αλλά και προστατεύοντας την πόλη».
Επίσης  η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, Μελπομένη Δασκαλάκη,  υπογράμμισε, ότι το ζήτημα  των αποχωρήσεων « δεν έχει να κάνει με το δήμο , αλλά  με τις πολιτικές  της κυβέρνησης  και τις προδιαγραφές και όρους των  σχετικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ , τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ».
 

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Κ. Μπακογιάννης: Δεν θα θιγεί η λειτουργία των καταστημάτων στην οδό Αθηνάς, ή στου Ψυρρή, από τον «Μεγάλο Περίπατο»

Δεν πρόκειται να θιγεί η λειτουργία των επιχειρήσεων και καταστημάτων στην οδό Αθηνάς  από τη δημιουργία του «Μεγάλου Περιπάτου» ,...

Close