Από όλες τις τυραννίες, μια τυραννία που εφαρμόζεται ειλικρινά για το καλό των θυμάτων της, μπορεί να είναι η πιο καταπιεστική. C.S. Lewis, 1898-1963, Ιρλανδός συγγραφέας

Συζήτηση για Final-8 στο CL

2 Ιουνίου, 2020

Η UEFA και η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) συνομιλούν πάνω σε ένα δεύτερο σχέδιο για το Champions League, που προβλέπει ένα τουρνουά final-8 στην Πορτογαλία, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 22 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo, αυτό το πλάνο συζητείται από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA και την European Club Association, πρόεδρος της οποίας είναι ο επικεφαλής της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι.

Πρόκειται για έναν τρόπο «συμπύκνωσης» των αγώνων σε μια διοργάνωση αποτελούμενη από νοκ άουτ παιχνίδια, για τα οποία προβλέπονται παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια.

Είναι μια ιδέα που αν υλοποιηθεί, δεν θα επέτρεπε στους συλλόγους να μειώσουν μόνο τον αριθμό των παιχνιδιών τους, αλλά και να ελαχιστοποιήσουν τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Κωνσταντινούπολη επρόκειτο να φιλοξενήσει τον τελικό του εφετινού Champions League, αλλά οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια θα μπορούσαν να δουν το καταληκτικό παιχνίδι να μεταφέρεται.

Η Mundo Deportivo υποστηρίζει ότι η Πορτογαλία και συγκεκριμένα η Λισαβόνα θα ήταν ο ιδανικός οικοδεσπότης, καθώς αυτή η χώρα της ιβηρικής χερσονήσου δεν επηρεάστηκε σημαντικά από τον COVID-19.

Τα γήπεδά τους είναι επίσης πολύ νέα μετά τη διοργάνωση του Euro 2004, ενώ δεν θα υπάρχει πλεονέκτημα έδρας, καθώς όλοι οι πορτογαλικοί σύλλογοι έχουν ήδη αποκλειστεί από το Champions League.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ

Read previous post:
Covid-19: Στους 377.213 οι νεκροί σε όλον τον κόσμο, ξεπερνούν τα 6,3 εκατομμύρια τα κρούσματα

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 377.

Close