Οι προκαταλήψεις είναι μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου. Μπορείς να σχηματίσεις μια γνώμη χωρίς να έχεις όλα τα δεδομένα -  E.B. White

Σύσσωμη η επιμελητηριακή κοινότητα στην 85η ΔΕΘ

24 Ιουνίου, 2021

Με τη συμμετοχή του ελληνικού επιχειρείν από κάθε γωνιά της χώρας επιστρέφει η 85η ΔΕΘ, όπου δυναμική θα είναι η παρουσία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ). Η φετινή ΔΕΘ, μετά από απουσία ενός έτους εξαιτίας της πανδημίας, δίνει σημαντική βαρύτητα στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας και δη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και δέχθηκαν και τις περισσότερες πιέσεις κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος θα αναπτυχθεί με τις επιχειρήσεις -μέλη της στα περίπτερα 2 και 3, ενώ τα Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ και ΕΕΘ θα φιλοξενηθούν στα περίπτερα 16 και 8 αντίστοιχα. Μάλιστα, τόσο η ΚΕΕΕ όσο και τα ΕΒΕΘ και ΕΕΘ έχουν λάβει την απόφαση να επιδοτήσουν τη συμμετοχή των μελών τους, προχωρώντας σε μια κίνηση πολύ σημαντική με δεδομένες τις δυσκολίες της περιόδου. Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΘ-HELEXPO, ενθαρρυντική είναι η μέχρι στιγμής δήλωση ενδιαφέροντος και μεμονωμένων επιχειρήσεων, που θέλουν να έχουν μια θέση στη φετινή διοργάνωση.

Σημαντική επίσης είναι η κινητικότητα στους κλάδους της Ενέργειας και της Αυτοκίνησης-Ηλεκτροκίνησης, ενώ για μία ακόμα χρονιά η Ψηφιακή Ελλάδα θα είναι παρούσα στο περίπτερο 12 με καινοτόμες επιχειρήσεις που δίνουν τον τόνο της επόμενης ημέρας στην ελληνική οικονομία.

«Η επιμελητηριακή κοινότητα θα δώσει δυναμικά το ‘’παρών’’ και φέτος στην 85η ΔΕΘ, θεωρώντας ότι θα αποτελέσει ένα δυναμικό εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων για την έξοδο από την πανδημική κρίση. Με δεδομένο ότι φέτος τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα, τα ελληνικά επιμελητήρια θα καταθέσουν το δικό τους σχέδιο επιστροφής στην ανάπτυξη με προτάσεις που θα δώσουν ώθηση στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την τεχνολογία και την εξωστρέφεια, επιτελώντας έτσι τον θεσμικό τους ρόλο του συμβούλου της Πολιτείας επί οικονομικών θεμάτων» σημειώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας τονίζει: «Η συμμετοχή των επιχειρήσεων στην 85η ΔΕΘ μέσω της παρουσίας των Επιμελητηρίων είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας, γιατί δηλώνει την πίστη τους στη διοργάνωση και μάλιστα σε μια περίοδο που όλοι μας έχουμε ανάγκη την επιστροφή όχι μόνο στην κανονικότητα, αλλά και σε ένα οικονομικό ξέφωτο».

Η 85η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων και θα είναι η πρώτη μεγάλη Έκθεση που θα διοργανωθεί στην Ευρώπη το 2021, θέτοντας τον οργανωτικό πήχη για όλες τις ανάλογες διοργανώσεις.

Η 85η ΔΕΘ θα διοργανωθεί παράλληλα με το Thessaloniki Helexpo Forum, τη θεσμοθετημένη πλέον πλατφόρμα διαλόγου για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά και οικονομικά ζητήματα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.