Αυτοί που φοβούνται περισσότερο την έλλειψη τάξης από την έλλειψη δικαιοσύνης δημιουργούν περισσότερο κι από τα δυο - William Sloane Coffin, 1924-2006, Αμερικανός ιεροκήρυκας & ακτιβιστής

Συσκευές αυτοδιάγνωσης COVID-19 και τη σεζόν 2021-22

14 Οκτωβρίου, 2021

Το ΝΒΑ στρέφεται στις συσκευές αυτοδιάγνωσης ως την κύρια μέθοδο ανίχνευσης της COVID-19 τη φετινή σεζόν, ανακοινώνοντας ότι θα χρησιμοποιεί τεστ κατασκευασμένα από την Cue Health. 

Το ΝΒΑ διεξήγαγε ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα με το συγκεκριμένο σύστημα την περασμένη σεζόν, και δεδομένου του αναφερόμενου ποσοστού εμβολιασμού στο πρωτάθλημα περίπου 96%, αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει και την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Και οι 30 ομάδες και οι διαιτητές θα χρησιμοποιήσουν το σύστημα Cue, το οποίο θα συμπληρωθεί με εργαστηριακές δοκιμές, όπως κρίνεται απαραίτητο, ανέφερε το ESPN.

Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα μέσα σε 20 λεπτά. Η πλατφόρμα του Cue είναι ένα εγκεκριμένο από τον FDA μοριακό διαγνωστικό τεστ για χρήση στο σπίτι, χωρίς ιατρική συνταγή και χωρίς επίβλεψη ιατρού ή ιατρική συνταγή.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του πρωταθλήματος, οι μη εμβολιασμένοι αθλητές θα πρέπει να υποβάλλονται σε καθημερινά τεστ τις ημέρες που έρχονται σε άμεση επαφή με άλλους παίκτες ή το προσωπικό της κατηγορίας 1 και να συμμετέχουν σε εργαστηριακά τεστ την ημέρα του αγώνα.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ