Αντίθετα με τις προεδρικές θητείες, τα προβλήματα σπάνια έχουν ημερομηνία λήξεως. Dwight Eisenhower, 1890-1960, Αμερικανός στρατηγός  & πρόεδρος

Σύσκεψη για έργα πολιτισμού της Θεσσαλονίκης υπό την Λ. Μενδώνη και τον Στ. Αγγελούδη

3 Φεβρουαρίου, 2024

    Η πορεία του πολύπαθου έργου της Πλατείας Διοικητηρίου, ο αρχαιολογικός χώρος πέριξ του Επταπυργίου, ο περίπατος στα Βυζαντινά Τείχη και ο φωτισμός των μνημείων που είναι ενταγμένα στον κατάλογο της UNESCO, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη. 
    Η κ. Μενδώνη, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε «εξαιρετικά καλή» τη συνεργασία της με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και εξέφρασε την πίστη πως «μέσα στην τετραετία που έχουμε μπροστά μας, κρίσιμα ζητήματα της Θεσσαλονίκης και εκκρεμότητες δεκαετιών, θα μπορέσουν να πάρουν μια οριστική λύση προκειμένου να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η πολιτιστική φυσιογνωμία του αστικού ιστού της πόλης, αλλά κυρίως να αποδοθούν χώροι και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των Θεσσαλονικέων». Στάθηκε δε, σε έργα ύψους 40 εκατ. ευρώ που υλοποιεί το υπουργείο Πολιτισμού στη συμπρωτεύουσα, τονίζοντας πως «ο αστικός ιστός της πόλης δικαιούται, όχι μόνο αυτές τις χρηματοδοτήσεις και τις παρεμβάσεις, αλλά πολύ περισσότερες».
    Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελούδης μίλησε για μία «πολύ εποικοδομητική συζήτηση» με την υπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας «βρέθηκαν και δρομολογούνται λύσεις» για πολιτιστικά έργα στην πόλη. «Συζητήσαμε πώς μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για τη μελετητική ωρίμανση της Πλατείας Διοικητηρίου, όπως έχουμε υποσχεθεί στο τέλος του 2024, καθώς επίσης για μια σειρά παρεμβάσεων σε άλλα μνημεία», είπε ο κ. Αγγελούδης, προσθέτοντας πως από την επόμενη εβδομάδα παραχωρείται η χρήση του Γενί Τζαμί στον δήμο για τις πολιτιστικές ανάγκες του κοινού.
    Στη σύσκεψη συμμετείχαν κορυφαία υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου. Ο κ.Αγγελούδης, με την ευκαιρία της επίσκεψης της κ. Μενδώνη στο δημαρχιακό μέγαρο, της χάρισε ένα τμήμα ανάγλυφου θυρώματος από το ναό Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης.
Α.Καρ.