Τίποτα δεν μπορεί να είναι πολιτικά ορθό, αν είναι ηθικά λάθος. Daniel O’ Connell, 1776-1847, Ιρλανδός πολιτικός

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με τυπικές απαντήσεις σε τυπικές επιστολές επικοινωνιακής έμπνευσης

«Και ξαφνικά λίγο πριν τις εκλογές για πρόεδρο της Κομισιόν, η πολιτική “φίλη” του Κ. Μητσοτάκη, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απάντησε στην επιστολή σχετικά με τις τιμές των προϊόντων των πολυεθνικών», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  

 

«Τι απάντησε; Ότι η ΕΕ θα ερευνήσει το θέμα, θα συλλέξει στοιχεία, θα συνομιλήσει με τους ενδιαφερόμενους και θα εξετάσει πιθανά μέτρα», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και τονίζει: «Μέχρι η ΕΕ να βρει άκρη με τα “θα” της και για το αν, ποιο και πόσο πρόβλημα υπάρχει με τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών στην Ευρώπη, ας κοιτάξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να λάβει εδώ και τώρα τα αναγκαία μέτρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας, και της εγχώριας και των πολυεθνικών».

 

«Γιατί μόνο στις δημοκρατίες-μπανανίες οι κυβερνήσεις τρέμουν τους ισχυρούς του χρήματος και τους υπηρετούν ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

 

«Σε κάθε περίπτωση, με τυπικές απαντήσεις σε τυπικές επιστολές επικοινωνιακής έμπνευσης, η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται».