Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου θα έπρεπε να αποτελεί υποσημείωση στη διακήρυξη των καθηκόντων του. Oscar Louis Forel, 1891-1982, Ελβετός ψυχίατρος

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα δημόσιο, δωρεάν και αναβαθμισμένο δημοκρατικό σχολείο για όλους, στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης

28 Αυγούστου, 2018

«Στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένο δημοκρατικό σχολείο για όλους και όλες, χωρίς καμιά διάκριση» επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρει όσες και όσους πέτυχαν, στους αποτυχόντες θυμίζει ότι η ζωή δεν τελειώνει εδώ και θα έχουν και άλλες ευκαιρίες στη ζωή τους και υπογραμμίζει:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Γι’ αυτόν τον λόγο στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένο δημοκρατικό σχολείο για όλους και όλες, χωρίς καμιά διάκριση. Προσβλέπουμε στην αναβάθμιση και ενίσχυση του μορφωτικού ρόλου του λυκείου, ώστε να αποκτήσει, όσο είναι εφικτό, την αυτοτέλειά του και το απολυτήριο να ανακτήσει το κύρος του, ώστε αυτό με τη σειρά του να οδηγήσει σε σημαντικές θετικές αλλαγές για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Είναι πλέον εμφανές ότι με την ασκούμενη εκπαιδευτική πολιτική των τελευταίων χρόνων γίνεται προσπάθεια όχι μόνο να θεραπευτούν οι “βαριές πληγές” που άφησε στο “σώμα” της δημόσιας εκπαίδευσης η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και να αποκτήσουμε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στα οράματα της νέας γενιάς και τις ανάγκες της κοινωνίας».

Read previous post:
Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες επεισοδίων σε Εξάρχεια και Κερατσίνι

Η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ταυτοποίησε δράστες επεισοδίων στα Εξάρχεια, καθώς και της επίθεσης σε βάρος αρχηγού πολιτικού κόμματος, πριν από...

Close