Βρίσκω πάντα τη λέξη «Ευρώπη» στα χείλη πολιτικών που θέλουν από άλλες δυνάμεις κάτι που δεν τολμούν να κάνουν στο όνομα της δικής τους χώρας - Όττο Φον Μπίσμαρκ

Σύντομα θα ανανεωθεί το Volkswagen Touareg

7 Φεβρουαρίου, 2023

Πολύ κοντά σε ένα «φρεσκάρισμα» βρίσκεται το VW Touareg 3ης γενιάς που κυκλοφόρησε το 2018. Έχει δεχτεί κάποιες αλλαγές και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η επίσημη παρουσίασή του δεν είναι πολύ μακριά.

Ηδη το νέο Volkswagen Touareg υποβάλλεται σε χειμερινές δοκιμασίες. Το μπροστινό μέρος θα έχει το νέο σήμα της Volkswagen, ενώ έχει ανανεωθεί και η μάσκα. Έχουν εντοπιστεί και νέες εισαγωγές αέρα. Οι τροχοί 20 ιντσών αναμένεται να παραμένουν ως έχουν, αλλά σίγουρα θα υπάρξει νέα σχεδίαση ζάντας. Τα πίσω φώτα και ο πίσω προφυλακτήρας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία παραμένουν ίδια. Το γράμμα «Touareg» έχει τοποθετηθεί χαμηλότερα στο πορτμπαγκάζ.

Θα στηριχτεί στην ίδια πλατφόρμα MLB Evo. Αυτό σημαίνει ότι η γκάμα των κινητήρων πιθανόν να μην αλλάξει. Επομένως θα πρέπει να περιμένουμε έναν κινητήρα V6 βενζίνης 3 λίτρων με 335 ίππους και έναν άλλο σε συνδυασμό με ένα plug-in υβριδικό σύστημα συνολικής απόδοσης 456 ίππων. Θα υπάρχουν επίσης και δύο κινητήρες πετρελαίου. Ενας V6 3λίτρων με 228 ίππους και ένας άλλος με 282 ίππους. Κάθε σύστημα μετάδοσης κίνησης θα συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης Volkswagen 4 motion.

K.Π.