Μια εποχή αποκαλείται Σκοτεινή όχι επειδή το φως δεν μπορεί να λάμψει, αλλά επειδή ο άνθρωποι αρνούνται να το δουν. James Alber Michener, 1907-1997, Αμερικανός συγγαφέας

Συνολική πτώση στις δαπάνες υγείας που αγγίζει το 40%,  δέχτηκε ο κλάδος της υγείας κατά την περίοδο 2009 ? 2015. 

22 Ιουνίου, 2017

Κύριο λόγο της πτώσης αποτέλεσε, σύμφωνα με την έρευνα, η σημαντική συρρίκνωση στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη από το κράτος και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.Η σημαντική πτώση των δαπανών στον κλάδο της υγείας φέρεται να έγινε λιγότερο αισθητή στα νοσοκομεία της χώρας, σε αντίθεση με φαρμακεία και λοιπούς επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι επλήγησαν περισσότερο. 

Αναφορικά με την χρηματοδότηση των δαπανών υγείας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, 59,1% προέρχεται από το κρατικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ 35,5% αφορά έξοδα που καλύπτει ο ασθενής – καταναλωτής, ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως αναφέρει έρευνα της Deloitte που εξετάζει την πορεία και τις τάσεις του κλάδου της Υγείας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και συγκεκριμένα την 7ετία 2009 ? 2015.  

Στην ίδια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, επισημαίνονται οι συζητήσεις για του Σχεδίο Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η δημοσίευση των στοιχείων για τις δαπάνες υγείας του 2015, όπου καταδεικνύεται μικρή ανάκαμψη στα 14,7 δισ. ευρώ από τα 14,1 δις ευρώ το 2014, καθώς και το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών για επιχειρηματικές συμφωνίες.

Read previous post:
Προϋπόθεση για έξοδο στις αγορές η δημιουργία αποθεματικού

Την ανάγκη δημιουργίας ενός σημαντικού αποθεματικού ρευστότητας που θα διασφαλίσει την επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές, επισημαίνει ο ΣΕΒ...

Close