Η συνείδηση του ανθρώπου είναι σαν την οδοσήμανση σε έναν αυτοκινητόδρομο: του λέει τι δεν θα ‘πρεπε να κάνει, αλλά δεν τον εμποδίζει να το κάνει. Frank A. Clark, 1915-2003, Αμερικανός πολιτικός

Συνολικά 70 Opel GT θα «γιορτάσουν» τα 50 χρόνια GT

12 Σεπτέμβριος, 2018

Από τις 19 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, εβδομήντα Opel GT τα οποία έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο θα επισκεφθούν σημαντικές περιοχές στις οποίες τα προηγούμενα χρόνια έχει γραφτεί η ιστορία του θρυλικού μοντέλου.

Το μεγάλο οδοιπορικό «Grand Tour» θα ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου στην πίστα του Hockenheim, όπου είχε το δημοσιογραφικό λανσάρισμα και στο οποίο μεταξύ των επίτιμων προσκεκλημένων θα είναι ο δημιουργός του GT, σχεδιαστής Erhard Schnell και ένας από τους ταχύτερους οδηγούς ράλι όλων των εποχών, ο Walter Rοhrl.

Την επομένη ημέρα το Grand Tour επισκέπτεται την πατρίδα της Opel, με πρώτη στάση της περιοδείας τα βουνά Taunus, ενώ στις 21 Σεπτεμβρίου, το Grand Tour επισκέπτεται το εργοστάσιο της Opel στο Kaiserslautern, που προμήθευε εξαρτήματα για το GT κατά τη διάρκεια της παραγωγής του, 1968-1973.

Το τέλος του οδοιπορικού προγραμματίζεται για τις 22 Σεπτεμβρίου και προορισμός είναι το Κέντρο Δοκιμών της Opel στο Rodgau-Dudenhofen. Εδώ, εξελίχθηκε το GT σε επίπεδο παραγωγής και ρυθμίστηκε η παραμικρή λεπτομέρεια στην οβάλ πίστα. Το ίδιο βράδυ θα υπάρχει δείπνο στο ιστορικό κτίριο K48 στο Rsselsheim.

Read previous post:
Κέρκυρα: Άνοιξε η αυλαία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Χορωδιών

Με τη «Συναυλία Φιλίας», άνοιξε το πρωί η αυλαία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ και Διαγωνισμών Χορωδιών Κέρκυρας.

Close