Ο άνθρωπος από τη φύση του συμπεριφέρεται με ξιπασιά απέναντι σ' αυτούς που τον κολακεύουν και με σεβασμό προς εκείνους που δεν υποκλίνονται. - Θουκυδίδης, 5ος αιώνας π.Χ., Αθηναίος ιστορικός

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης οδικού δικτύου στο Άγιον Όρος

17 Ιουλίου, 2020

Ολοκληρώθηκαν στη Σιθωνία οι εργασίες αποκατάστασης από τις καταστροφές του περσινού Ιουλίου, περίοδο κατά την οποία, η Χαλκιδική είχε πληγεί από ανεμοστρόβιλο και έντονα καιρικά φαινόμενα, που άφησαν πίσω τους επτά νεκρούς, δεκάδες τραυματίες, ξεριζωμένα δέντρα και ανυπολόγιστες ζημιές.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, πραγματοποιήθηκαν χωματουργικά έργα, καθαρισμοί ρεμάτων και κοπές δέντρων και βλάστησης ενώ ολοκληρώθηκε και η διαχείριση των ογκωδών αντικειμένων από τις περιοχές της Προποντίδας, της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας.

Στο μεταξύ έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται να αποπληρωθούν και οι εργασίες αποκατάστασης στην περιοχή της Ολυμπιάδας, η οποία είχε πληγεί από την κακοκαιρία τον περασμένο Νοέμβριο.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εργασίες στο ‘Αγιον Όρος, το οποίο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον περασμένο Απρίλιο μετά από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν ζημιές στο οδικό δίκτυο και κατολισθήσεις. «Οι εργασίες θα συνεχιστούν για τους επόμενους επτά με οκτώ μήνες» σχολίασε ο κ. Στεργιάδης. Στην περιοχή γίνονται, μεταξύ άλλων, διανοίξεις δρόμων, απομακρύνσεις φερτών υλικών και καθαρισμοί.

Π.Γιούλτση
 

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Εκλογές σε 38 από τα 41 Τμήματα του ΑΠΘ- Ποιοι εκλέχθηκαν πρόεδροι

Με την ανάδειξη προέδρων και αναπληρωτών προέδρων Τμημάτων στις μεγαλύτερες Σχολές του ΑΠΘ ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής νέων οργάνων διοίκησης...

Close