Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία έκφρασης των ανθρώπων που απεχθανόμαστε, τότε δεν πιστεύουμε καθόλου σ' αυτήν. - Noam Chomsky, 1928- , Αμερικανός γλωσσολόγος & πολιτικός φιλόσοφος

Συνεχίζονται και αύριο οι εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης

15 Ιουνίου, 2024

 

Τη θέση του ότι το εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που ξεκίνησε σήμερα από τις οδούς Εγνατία και Κ. Καραμανλή, θα συμβάλει σε μεγαλύτερη οδική ασφάλεια και ταυτοχρόνως θα ωφελήσει την ποιότητα ζωής, διατυπώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γνωστοποιώντας ότι τις επόμενες ημέρες αρχίζει η παρέμβαση στην οδό Ελένης Ζωγράφου.

   «Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου της πόλης μας, είναι ένα δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας. Το εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που ξεκινάει σήμερα από τις οδούς Εγνατία και Κ. Καραμανλή, θα συμβάλει σε μεγαλύτερη οδική ασφάλεια και ταυτοχρόνως θα ωφελήσει την ποιότητα ζωής. Εξάλλου, σε λίγες μέρες, ξεκινάει και η παρέμβασή μας στον πολύπαθο δρόμο της Ελένης Ζωγράφου. Συνεχίζουμε, πιστοί στις δεσμεύσεις μας, για να αλλάξουμε την καθημερινότητα των πολιτών προς το καλύτερο», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

   Επισημαίνεται ότι μέχρι και τις 18.00 σήμερα, θα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Εγνατία και στη λεωφόρο Καραμανλή, ενώ αυτές πραγματοποιούνται από τον δήμο Θεσσαλονίκης και τη διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, στο πλαίσιο του έργου «Παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης».  

   Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα νωρίς το πρωί και θα συνεχιστούν και αύριο, Κυριακή 16 Ιουνίου. Τα έργα γίνονται με τον σταδιακό αποκλεισμό μίας λωρίδας και θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις:

   Φάση Α (Σάββατο 15-06-2024): Μία λωρίδα κυκλοφορίας (δεξιά και μισή μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας) συνολικού πλάτους 5,25 μ., με κατεύθυνση ανατολικά. Αναλυτικά σύμφωνα με την Τροχαία:

   * Στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος της οδού Eγνατίας, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγγελάκη έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Καυταντζόγλου. 
* Στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος της οδού Κ. Καραμανλή, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Καυταντζόγλου έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Γρ. Λαμπράκη.

   Η κυκλοφορία των οχημάτων επί των οδών Εγνατίας και Κ. Καραμανλή, στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, θα διεξάγεται από το ελεύθερο αριστερό μέρος του οδοστρώματος του ιδίου ρεύματος πορείας.

   Φάση Β (Κυριακή 16-06-2024): μία λωρίδα κυκλοφορίας (αριστερή και μισή μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας) συνολικού πλάτους 5,25 μ., με κατεύθυνση ανατολικά. Αναλυτικά σύμφωνα με την Τροχαία:

   * Στο αριστερό μέρος του οδοστρώματος της οδού Eγνατίας, στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγγελάκη έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Καυταντζόγλου. 
* Στο αριστερό μέρος του οδοστρώματος της οδού Κ. Καραμανλή, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Καυταντζόγλου έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Γρ. Λαμπράκη.

   Η κυκλοφορία των οχημάτων επί των οδών Εγνατίας και Κ. Καραμανλή, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά, θα διεξάγεται από το ελεύθερο δεξιό μέρος του οδοστρώματος του ιδίου ρεύματος πορείας.

   Κατά την διάρκεια των εργασιών, οι κόμβοι με τις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου και Καυταντζόγλου θα παραμένουν ανοικτοί προς όλες τις κατευθύνσεις. Η είσοδος προς τη Δ.Ε.Θ., δεν θα επιτρέπεται γενικά την πρώτη ημέρα των εργασιών.

    Ελ. Αλ.

   *Τις φωτογραφίες ανήρτησε στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτυώσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης