Πίστη είναι κάτι για το οποίο θα πέθαινες, δόγμα είναι κάτι για το οποίο θα σκότωνες. Αυτό κάνει όλη τη διαφορά. Tony Benn, 1925-2014, Βρετανός πολιτικός

Συνεχίζονται έως τις 5 το απόγευμα οι εμβολιασμοί στη νέα παραλία

Έως τις 5 το απόγευμα θα βρίσκεται στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης η κινητή μονάδα εμβολιασμού κατά της Covid-19, όπου έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, χωρίς προηγούμενο ραντεβού. Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού, ενώ δεν αποκλείεται η δράση να επαναληφθεί το επόμενο διάστημα.

   Η κινητή μονάδα στήθηκε στις 10 το πρωί κοντά στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και πρώτος έσπευσε να κάνει το εμβόλιο ένας 78χρονος. Για τον ίδιο ήταν η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενώ, όπως ανέφερε, προέρχεται από πολυμελή οικογένεια και «όλοι έχουν εμβολιαστεί». 

   Έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, απηύθυνε ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, που επισκέφθηκε το σημείο κι απένειμε τα εύσημα στους εμπνευστές της δράσης αυτής. «Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε το απόλυτο όπλο κατά του κορονοϊού, ένα όπλο ασφαλές και αποτελεσματικό, που αξίζει και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για να είμαστε ασφαλείς» σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.

   Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερα στην μεγάλη γιορτή της πόλης ας κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας και στους συμπολίτες μας. Αυτό που προσέφερε η επιστήμη τον τελευταίο χρόνο, το μεγάλο δώρο του εμβολιασμού, ας το αξιοποιήσουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Ας αξιοποιήσουμε και αυτήν την ευκαιρία, ώστε να μη μείνει κανένας ανεμβολίαστος, ώστε να κοιτάξουμε το μέλλον, τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες με αισιοδοξία».

   Στην επιδημιολογική κατάσταση της Θεσσαλονίκης και την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, αναφέρθηκε ο διοικητής της Δημήτρης Τσαλικάκης, ο οποίος έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας. ‘Αφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η σημερινή δράση και τις επόμενες μέρες, σε σημείο που θα αποφασιστεί από κοινού με τον κεντρικό δήμο.