Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου. Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

Συνεργασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας

12 Οκτώβριος, 2018

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), προκειμένου να προσφέρει περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τα μέλη του, έχει ξεκινήσει επαφές με εκπροσώπους μεγάλων επιμελητηρίων της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΕΑ, αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας, που εδρεύει στο Βερολίνο. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων με τη γερμανική επιμελητηριακή κοινότητα και η απόκτηση πολύτιμης τεχνογνωσίας για θέματα επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ είχε συνάντηση εργασίας, στις 9 Οκτωβρίου, με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Ένωσης Επιμελητηρίων Γερμανίας, δρ. Βόλκερ Τρέιερ. Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη Ένωση εκπροσωπεί 79 γερμανικά επιμελητήρια και 130 διμερή, ενώ διατηρεί γραφείο στις Βρυξέλλες με 20 υπαλλήλους, για τη μεταφορά των απόψεων των μελών τους στην ΕΕ και την πρόσβαση στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Ο κ. Tρέιερ ανέφερε ότι εκτιμά το έργο του ΕΕΑ και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στον δρόμο της επιτυχίας.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου στάθηκε στην ανάγκη συμπόρευσης των δύο πλευρών σε έναν κοινό ευρωπαϊκό δρόμο, στην περαιτέρω συνεργασία τους, στην τεχνογνωσία που μπορεί να δώσει η γερμανική επιμελητηριακή κοινότητα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, αλλά και στη στήριξη που πρέπει να έχουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς αποτελούν τον στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και μέσα από την ανάκαμψή τους μπορεί να επιτευχθεί η αναπτυξιακή στροφή που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, βασική πηγή εσόδων τους είναι η υποχρεωτική συνδρομή καθώς και η επιβολή τελών για παροχή υπηρεσιών. Μεταξύ των υποχρεώσεών τους είναι η διερεύνηση του οικονομικού κλίματος, η αποτύπωση των απόψεων που υπάρχουν για διάφορα θέματα της οικονομίας τους, ενώ ουσιαστικός άξονας της δράσης τους είναι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση εργατικού δυναμικού που έχουν ανάγκη οι γερμανικές επιχειρήσεις.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Θ. Κελέμης. Η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα στην Αθήνα.

 

Read previous post:
Εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Θ. Γαλιατσάτος

Επίσημα υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα είναι στις εκλογές του Μαΐου 2019, ο νυν περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, επικεφαλής της Παράταξης...

Close