Η υπομονή μας θα πετύχει περισσότερα από τη δύναμή μας. Edmund Burke, 1729-1797, Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος

Συνεργασία της Περιφ. Αττικής και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την διατήρηση της ταυτότητας του ποντιακού ελληνισμού

29 Μαΐου, 2020

 «Βούλησή μας είναι η Αττική να λειτουργήσει ως μήτρα από την οποία θα μεταλαμπαδευθούν η μακραίωνη ιστορία και οι παραδόσεις του ποντιακού ελληνισμού. Θα είμαστε στο πλευρό του», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γ. Βαρυθυμιάδη, για τη δρομολόγηση συνεργειών κυρίως πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με στόχο την ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας του ποντιακού ελληνισμού.
Στη συνάντηση, η οποία έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, συμμετείχαν επίσης η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, Ε. Κοσμίδη, ο πρόεδρος Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Ομοσπονδίας, Χ. Δημόπουλος, και η γεν. γραμματέας, Α. Σωτηριάδου.
Ο κ. Βαρυθυμιάδης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη στήριξή του στα ποντιακά σωματεία απ’ όλες τις θέσεις στις οποίες έχει θητεύσει, επισημαίνοντας πως έχει συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια προβολής της παράδοσης του ποντιακού ελληνισμού.
Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε «αυτονόητη και δεδομένη» τη στήριξη της Περιφέρειας σε όλους τους ποντιακούς συλλόγους και δεσμεύτηκε για τη συνδρομή της Περιφέρειας «με κοινές πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις στην προσπάθεια να διατηρηθούν τα ήθη, τα έθιμα και οι πολιτισμικές παραδόσεις του ποντιακού ελληνισμού από τις σύγχρονες γενιές».
Ανακοίνωσε την έναρξη διαρκούς συνεργασίας για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, προς αυτή την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησε με την Ομοσπονδία για την ανάγκη εξεύρεσης χώρου ανέγερσης σχετικού μνημείου, προτείνοντας ήδη το Πάρκο Τρίτση το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία ανάπλασης με την προοπτική να γίνει Πάρκο των Εθνών.
«Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να διδαχθούν οι νεότερες γενιές για όλες τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε ο ποντιακός ελληνισμός. Θα είμαστε δίπλα στον ποντιακό ελληνισμό και θα στηρίξουμε την προσπάθειά τους για τη διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Δεν ξεχνάμε», τόνισε ο κ. Πατούλης.
 
 

Read previous post:
Επαναλειτουργεί από τη Δευτέρα το Ανοιχτό Κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή Γουδή

Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, θα επαναλειτουργήσει για το κοινό του και δωρεάν για ένα μήνα για όλους, το Ανοιχτό...

Close