Κάθε άνθρωπος είναι δημιούργημα της εποχής του. Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να ανυψωθούν πάνω από τις ιδέες του καιρού τους. Voltaire, 1694-1778, φιλόσοφος & συγγραφέας

Συνεργασία με τον πρόεδρο της ΠΟΞ είχε ο δήμαρχος, Αντ. Καμπουράκης

30 Σεπτεμβρίου, 2020

     Τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε η πανδημία στον τουρισμό και οι προτεραιότητες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκαμψή του βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιο, στο δημαρχείο του νησιού.

     «Το να καθόμαστε με μοιρολατρία και με τα χέρια σταυρωμένα δεν είναι η σωστή απάντηση στο πρωτοφανές πλήγμα που δέχτηκε ο τουρισμός, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων του. Με τον Γρηγόρη Τάσιο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Α’ αντιπρόεδρο ΣΕΤΕ, συμφωνήσαμε να εργαστούμε ο καθένας από το δικό του πόστο ευθύνης, ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει πιο δυνατούς και πιο ανταγωνιστικούς μέσα στην παγκόσμια τουριστική αγορά», δήλωσε ο κ. Καμπουράκης μετά το πέρας της συνάντησης.

     «Ως δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, εκπροσωπώ αυτοδιοικητικά κορυφαίους προορισμούς, με πολύ μεγάλη συμβολή στις αφίξεις και τις εισπράξεις του ελληνικού τουρισμού. Το ίδιο μεγάλη είναι, λοιπόν, και η ευθύνη μας απέναντι στην οικονομία και την κοινωνία. Γι’ αυτό και η αυτοδιοικητική προτεραιότητα, που αναδεικνύουμε σταθερά, είναι η βιωσιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος, αφού μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε το τουριστικό μέλλον του τόπου μας, με όρους ποιότητας και ασφάλειας, για κατοίκους και επισκέπτες», πρόσθεσε.

     Ο κ. Καμπουράκης τόνισε ότι σε αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι και επισήμανε: «Ζητάμε, πρωτίστως, τη θετική συμβολή των ξενοδόχων στις μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, όπως η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και των υδάτινων πόρων, η ενίσχυση της ανακύκλωσης, οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που δίνουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν».

Περισσότερα στη κατηγορία Τουρισμός
Ματαιώνεται το Santorini Experience 2020

Η διοργάνωση Santorini Experience που υμνεί παγκοσμίως το ηφαιστειογενές νησί των Κυκλάδων για τον αθλητικό του τουρισμό, ματαιώνεται, όπως τονίζεται...

Close