Η πιο σημαντική λέξη στον κόσμο του χρήματος είναι η ρευστότητα. Η δεύτερη πιο σημαντική λέξη είναι η μόχλευση - Rich Dad

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-Μπελέκου στο Πρακτορείο 104,9 και το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν μπορούσαμε να μη συνεχίσουμε με τον Καλαμπάκο»

2 Ιουλίου, 2020

Τις ιστορίες, ιδιαίτερα τις εξαιρετικά όμορφες, τις γράφουν οι παρέες! Μια τέτοια, τα τελευταία χρόνια, έχει δράση στο Μεσολόγγι, συνέπεια της οποίας αποτέλεσε το να… στρωθεί ο δρόμος για την παρθενική άνοδο του τοπικού Χαρίλαου Τρικούπη στην Basket League για τη σεζόν 2020-2021. 

«Ταξίδι» που θα κάνει η ομάδα συνεχίζοντας να έχει «καπετάνιο» της τον Ντίνο Καλαμπάκο, καθώς «δε θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά», όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η επικεφαλής, σε διοικητικό επίπεδο, του τμήματος, Βασιλική Μπελέκου. Αποκάλυψε, ακόμη, πως «Είναι όλα ανοικτά», στο ζήτημα που αφορά στο γήπεδο που θα χρησιμοποιεί ο Χαρίλαος Τρικούπης για την καινούργια περίοδο, με δεδομένο πως, στην παρούσα φάση, το «σπίτι» του, στο Μεσολόγγι, δεν πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να φιλοξενεί αναμετρήσεις για την Α1.

«Νομίζω πως ούτε εγώ, ούτε ο Ντίνος, μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Πήραμε από κοινού την απόφαση, θέλαμε να συνεχίσουμε να κινούμαστε στα ίδια μονοπάτια και έτσι αποφασίσαμε να μην πάψουμε να πορευόμαστε μαζί. Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και, όπως έχω πει ξανά, δικαιωματικά του ανήκει η χρονιά φέτος. Εχει ενσωματωθεί πλήρως με την ομάδα, νομίζω πως είναι, πλέον, δημότης Μεσολογγίου… », επισήμανε η κ. Μπελέκου για την ψήφο εμπιστοσύνης που δόθηκε στον Ντίνο Καλαμπάκο, βάσει της οποίας δεσμεύτηκε εκ νέου ο έμπειρος προπονητής με τον Χαρίλαο Τρικούπη (σ.σ. βρίσκεται στον πάγκο του από τον χειμώνα του 2018).

Αναφορικά με το ενδεχόμενο «μετακόμισης» της ομάδας (σ.σ. στην Πάτρα ή ενδεχομένως στο Αγρίνιο), καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα εργασίες που χρειάζεται να γίνουν στο γήπεδο του Μεσολογγίου, εξήγησε:

«Αυτήν τη στιγμή περιμένουμε εξελίξεις που αφορούν στο γήπεδο. Θα γινόντουσαν κάποιες εργασίες, θα γίνουν μελλοντικά κάποιες, δεν έχουμε σαφές χρονοδιάγραμμα, οπότε περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, ώστε να… ζυγίσουμε τι θα πράξουμε από εδώ και πέρα. Το γήπεδο είναι δημοτικό και δεν εξαρτάται από εμάς τι θα συμβεί, θα δούμε. Είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα».

Εστιάζοντας στη σεζόν 2019-2020, η οποία έδωσε στον Χαρίλαο Τρικούπη το πρωτάθλημα στην Α2 κατηγορία, σχολίασε: «Εύκολο δεν είναι τίποτα και ποτέ! Όλα γίνονται με βάσει ένα σχεδιασμό, με συγκριμένα βήματα. Το προσπαθήσαμε, το θέλαμε, το πιστέψαμε, το πίστεψε ο προπονητής, το πίστεψαν και τα παιδιά που μας εμπιστεύτηκαν και φτάσαμε ως εδώ. Οι στόχοι μας, κάθε χρόνο, είναι το κάτι παραπάνω. Θέλαμε να κάνουμε την υπέρβαση από την περυσινή χρονιά, αλλά ότι θα κατακτούσαμε πρωτάθλημα, η αλήθεια είναι, πως δεν το είχαμε σκεφτεί. Δεν το είχαμε βάλει στόχο, μας βγήκε στην πορεία και εννοείται το κυνηγήσαμε! Ο Χαρίλαος Τρικούπης είναι ομάδα της πόλης, στηρίζεται από την πόλη και στηρίζει, όσο μπορεί, την πόλη. Είναι μια αμφίδρομη σχέση. Θα ήμασταν αχάριστοι να πούμε πως δεν είναι η κινητήριος δύναμή μας οι δημότες του Μεσολογγίου».

«Ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο»
==================================

Ο Χαρίλαος Τρικούπης θα δηλώσει παρουσία στην Basket League σε μια δύσκολη συγκυρία, σε οικονομικό, και όχι μόνο, επίπεδο για το ελληνικό μπάσκετ. Οι σκέψεις της κ. Μπελέκου γι’ αυτό, ξεκάθαρες.

«Είναι κάτι πολύ καινούργιο, κάτι διαφορετικό, από ό,τι έχουμε ζήσει μέχρι στιγμής, η Basket League. Δεν αλλάζει, όμως, κάτι στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Είμαστε μια ομάδα που λειτουργούσαμε μέχρι τώρα, όσο μπορούσαμε, επαγγελματικά, αλλά με ένα συγκεκριμένο ρομαντισμό και μια συγκεκριμένη διάθεση. Θα πάμε , μάλλον, και όπως το σκεφτόμαστε, με το ίδιο πλάνο. Σεμνά, μέχρι εκεί που μπορούμε να φτάσουμε και θα δούμε, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία, εννοείται! Η προσπάθειά μας θα είναι αυτή, για αρχή. Πάμε πάντα μέχρι εκεί που μπορούμε, μέχρι εκεί που είναι εφικτό να το υποστηρίξουμε και όπου βγει. Γενικά, με όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα, πιστεύω πως έχουμε  μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε πολλά στο μπάσκετ. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η καινούργια χρονιά, οι οικονομικές δυσκολίες θα είναι τεράστιες, αλλά μπορούμε να προσαρμοστούμε, να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο. Μπορεί να είναι αυτό καλύτερο, μπορεί και χειρότερο, αλλά ας το δοκιμάσουμε!».

Σε προσωπικό επίπεδο, για το ότι ως γυναίκα ηγείται μιας ανδρικής ομάδας μπάσκετ, χαριτολογώντας αρχικά, ανέφερε: «Οι… κακές παρέες φταίνε!». Συνέχισε λέγοντας: «Οι φίλοι μου ασχολούνται με τον σύλλογο, το έκαναν και πριν από μένα, είναι οι στυλοβάτες του συλλόγου. Ετσι μπήκα σιγά- σιγά, δεν ξεκίνησα από τον προεδρικό θώκο, φυσικά! Δεν ήταν αυτός ο στόχος μου, άλλωστε. Κάποιος έπρεπε να βγει λίγο παραπάνω. Εμείς συναποφασίζουμε, ο Τρικούπης δεν είναι ομάδα του ενός, είναι η ομάδα των πολλών και έτσι προχωράμε. Είναι λίγο ιδιαίτερο, ναι, αλλά δεν αλλάζει κάτι το ότι είμαι γυναίκα πρόεδρος σε μια ανδρική ομάδα μπάσκετ και γενικότερα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο. Οι γυναίκες μπορούμε να επιβιώσουμε παντού!».

ΡΟΥΛΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ
 

Read previous post:
Οι επτά βασικοί πυλώνες στρατηγικής του Κ. Πιερρακάκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Στους επτά κύριους άξονες και πυλώνες της στρατηγικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος...

Close