Τα δεδομένα δεν παύουν να ισχύουν μόνο και μόνο επειδή δεν λαμβάνονται υπόψη - Άλντουν Χάξλεϋ

Συνέντευξη των Οικολόγων Πράσινων στην 84η ΔΕΘ

12 Σεπτεμβρίου, 2019

“Η πολιτική μας πρόταση δεν εκλαμβάνεται ως ολιστική και σε περιόδους οικονομικής κρίσης ο πολίτης αναζητά πιο απλές λύσεις, ενώ η δική μας θέση απαιτεί εξηγήσεις” σχολίασαν εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων, σε συνέντευξη Τύπου στην 84η ΔΕΘ, ως προς την κατάσταση στην Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όπου οι Πράσινοι σημειώνουν αυξημένα ποσοστά. Ωστόσο, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στις δικές τους ευθύνες αλλά και στα ΜΜΕ, τα οποία, όπως είπαν, “ δεν διακινούν ευρέως” τις ιδέες τους.
“ Δυστυχώς και από δικά μας λάθη, δεν καταφέραμε να προωθήσουμε τα μηνύματά μας τα οικολογικά, που ίσως δεν τα κατανοούν οι κοινωνίες του Νότου” τόνισε χαρακτηριστικά ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων,  Νίκος Πουτσιάκας, ενώ ο Φίλιππος Γκανούλης από το κόμμα, έκανε λόγο για λανθασμένη αντίληψη της “ πολιτικής οικολογίας, που πολλοί τη βλέπουν ως περιβαλλοντική, ενώ υπάρχουν προτάσεις και λύσεις για όλα τα θέματα”.
Αναφερόμενος ο κ.Πουτσιάκας σε αποχωρήσεις μελών των Οικολόγων Πράσινων, χαρακτήρισε ως “ εικονική κατάσταση τον.. άπειρο αριθμό των μελών που αποχώρησαν δημιουργώντας εντυπώσεις”.
“ Οι αποχωρήσεις δεν ήταν τόσο σημαντικές όσο θέλουν να φαίνονται” τόνισε. ‘Οσο για την συμμετοχή τους στην Προοδευτική Συμμαχία, διευκρίνισαν ότι θα έχουν “ έναν διακριτό ρόλο σ΄αυτή τη συμμαχία δυνάμεων ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό”.
Ερωτώμενοι για τον ΟΑΣΘ, δήλωσαν ότι ο σχεδιασμός ήταν “ λάθος και γι΄ αυτό δημιουργήθηκε ένα τέλμα”, προσθέτοντας ότι “ η παροχή έργου από λεωφορεία των  ΚΤΕΛ είναι μονόδρομος”. 
Στην εισήγησή του ο κ. Πουτσιάκας, σχολιάζοντας τον προς ψήφιση νόμο για το λεγόμενο «επιτελικό κράτος», υπογράμμισε ότι “ ήταν εν τέλει ένα Λουδοβικο-ναπολεόντειο υπερσυγκεντρωτικό κράτος”, τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής και υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα ζητημάτων όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Κοινωνική Προστασία και ο  Πολιτισμός και επανέλαβε την κατηγορηματική αντίθεση των Οικολόγων στο θέμα των εξορύξεων.
Από την πλευρά της, η υποψήφια στην πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Κατερίνα Ανδρικοπούλου – Σακοράφα, δήλωσε ότι “ οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είμαστε ένα μονοθεματικό κόμμα, ούτε απλά ασκούμε στείρα αντιπολίτευση”.
“ Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, όσο και για την αειφόρο ανάπτυξη, τις νέες θέσεις εργασίας και το περιβάλλον. Και η συμμετοχή μας στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα απέδειξε ότι όχι μόνο φέραμε σε πέρας σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα τα οποία αναλάβαμε, αλλά υλοποιήσαμε δράσεις που κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε αναλάβει”.
Εκτίμησε, τέλος, ότι “ παρά τους συμβιβασμούς”, οι Οικολόγοι κατάφεραν να έχουν τη δική τους συνεισφορά σε κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο, κυρίως στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, του κτηματολογίου, των δασικών χαρτών, της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. 

Νατάσα Καραθάνου
 

Read previous post:
Δήμαρχοι και γνωστές προσωπικότητες της πόλης έχουν κληθεί να κάνουν ποδήλατο για καλό σκοπό

    Δήμαρχοι, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και γνωστές προσωπικότητες της πόλης έχουν κληθεί να κάνουν ποδήλατο για καλό σκοπό, στο πλαίσιο...

Close