Mac-Mahon, 1808-1903, Γάλλος πολιτικός και πρόεδρος

Συνέντευξη του Φιλόδωρου Βιτέλλα, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Χίου με τη «Νέα Δυναμική» του Αλκιβιάδη Στεφανή

Ο Φιλόδωρος Βιττέλας γεννήθηκε κι ζει στη Χίο. Είναι απόφοιτος Τεχνολόγος Γεωπονίας και εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος. «Η αγάπη για τα κοινά αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη της έως σήμερα πορείας μου» λέει, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητά του ως περιφερειακός σύμβουλος Χίου με τον Αλκιβιάδη Στεφανή, με τον οποίο όπως λέει, η εκλογή του θα σημάνει ότι «τα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα αποκτήσουν αναβαθμισμένη εκπροσώπηση».

Ο κ. Βιττέλας διετέλεσε ιδρυτικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Λέσβου και έχει διατελέσει διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Χίου Γιάννη Κοσμίδη. Από το 2012 μέχρι σήμερα, είναι διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη.

– Ποιος ήταν ο λόγος που αποφασίσατε να ασχοληθείτε ενεργά, ως υποψήφιος, με τα κοινά;

Η προσφορά στους ανθρώπους και τον τόπο μας, αποτελεί μία αέναη και πηγαία ανάγκη για εμένα. Θεώρησα υποχρέωσή μου να συνεισφέρω μέσα από την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, στην προσπάθεια του αρχηγού Αλκιβιάδη Στεφανή. Όλα αυτά τα χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω εκ των έσω όλα τα ζητήματα, αλλά και τις ανάγκες που είχε ο τόπος και οι συμπολίτες μου. Η υποψηφιότητά μου επομένως, αποτελεί μία συνειδητή και ώριμη πολιτικά και ηθικά επιλογή, καθώς μέσω της ενεργούς πολιτικής, ευελπιστώ να μπορέσω με αμεσότητα να εκπροσωπήσω τους συνανθρώπους και τα νησιά μας.

– Γιατί επιλέξατε τον συνδυασμό του Αλκιβιάδη Στεφανή;

Ο αρχηγός κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, είναι ένας άνθρωπος με γνώσεις, εμπειρία και αξίες, και δεν είναι τυχαία η επιλογή του πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Γνωρίζω τον κ. Στεφανή αρκετά χρόνια, και τον εκτιμώ, τόσο ως πολιτικό, αλλά και ως άνθρωπο. Η έως σήμερα πορεία του επιβεβαιώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι πρόκειται για έναν πολιτικό οργανωτικό, αποτελεσματικό, με όραμα και προοπτική για το μέλλον του τόπου μας. Πιστεύω πολύ στις ικανότητές του, και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διαχειριστεί τα ζητήματα που ανακύπτουν στην Περιφέρειά μας. Είναι σημαντικό δε, να μην ξεχνάμε ότι διετέλεσε την πολυετή θητεία του ως αξιωματικός και πολιτικός σε καίριες θέσεις, με εξαιρετικά σημαίνουσες αρμοδιότητες για την εθνική ασφάλεια. Η διοίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από έναν άνθρωπο που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της ακριτικής Ελλάδας, των νησιών μας, συνεπάγεται με τη δημιουργία του αισθήματος ασφάλειας, κι ως εκ τούτου τις βάσεις εκείνες, για να αναπτυχθεί με στρατηγική πολιτική, οργάνωση και όραμα, ο κορμός της Αυτοδιοίκησης που επιθυμούμε ως ακρίτες.

– Ποιο είναι το στοίχημα για την επόμενη ημέρα;

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπως και κάθε Περιφέρεια, μπορεί να αξιοποιήσει σημαντικό αριθμό πόρων που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και προορίζονται για αναπτυξιακά προγράμματα. Στόχος μας είναι λοιπόν, να καταφέρουμε διαχειριστικά και μέσα από την χάραξη μίας στρατηγικής πολιτικής, να απορροφήσουμε στο μέγιστο βαθμό όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την δημιουργία των αναγκαίων έργων και την εφαρμογή των πολιτικών εκείνων που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών μας.

Παράλληλα, είναι εξαιρετικά σημαντική η καλλιέργεια της τεχνογνωσίας στα διοικητικά γρανάζια της Περιφέρειας, ώστε και μέσα από άμεση επικοινωνία και συνεργασία με την κυβέρνηση, να επιτυγχάνεται η εφαρμογή και υλοποίηση των απαραίτητων έργων και δράσεων. Όπως τόνισε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι σημαντικό οι πολίτες «να στηρίξουν πρόσωπα τα οποία θα συμμερίζονται την αντίληψη της κυβέρνησης για την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας και θα μπορούν να υλοποιήσουν, σε συνδυασμό με την κεντρική κυβέρνηση, κρίσιμες πολιτικές επιλογές».

Η ορθή διακυβέρνηση της Περιφέρειάς μας λοιπόν, είναι σημαντικό να γίνει από ανθρώπους, που αφενός γνωρίζουν τα προβλήματα και τις ανάγκες, και αφετέρου που είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν συγκροτημένα με την κυβέρνηση, δίχως άναρχες κραυγές και λαϊκισμούς, που τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν στην αντιμετώπισή των όποιων ζητημάτων. Η παράταξη του Αλκιβιάδη Στεφανή, είναι αυτή που, όχι μόνο θα συνεργαστεί, αλλά θα βρεθεί και στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας αυτής.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους υποψήφιους της «Νέας Δυναμικής», θα αποτελέσει συμβόλαιο για την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική αναβάθμιση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ευελπιστώ ότι στις εκλογές της Κυριακής, οι πολίτες θα μας δώσουν την εντολή να διοικήσουμε τον τόπο που τόσο πολύ αγαπάμε, διασφαλίζοντας το μέλλον του τόπου μας. Για να μπορέσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να βρεθεί στην πρώτη γραμμή, με αναβαθμισμένη εκπροσώπηση, όπως της αρμόζει!