Το μεγαλείο της προσευχής βρίσκεται πρωτίστως στο γεγονός ότι δεν παίρνει καμία απάντηση. Antoin de Saint-Exupery, 1900-1940, Γάλλος συγγραφέας

Συνελήφθη 26χρονος για ρίψη μολότοφ-Νοσηλεύεται φρουρούμενος

15 Απρίλιος, 2021

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται φρουρούμενος 26χρονος ο οποίος συνελήφθη στη διάρκεια των επεισοδίων, μετά τη λήξη της φοιτητικής πορείας στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος τραυματίσθηκε από ρίψη μολότοφ κατά τη διάρκεια σύλληψης του και πήρε φωτιά το δεξί του πόδι. Οι άνδρες των ΜΑΤ τον βοήθησαν χρησιμοποιώντας αντιπυρική κουβέρτα και πυροσβεστήρα για να σβήσουν τη φωτιά.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι «ο διαδηλωτής συνελήφθη διότι είχε ήδη προβεί σε ρίψη μολότοφ» και ότι «στην κατοχή του βρέθηκε άλλη μολότοφ τύπου κόμπρα και ζευγάρι γάντια»

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και απόπειρα εμπρησμού, πράξεις που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, όπως επίσης και για μια σειρά από πλημμελήματα.

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης , στη συγκέντρωση στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς συμμετείχαν περίπου 7.000 άτομα. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι στο ύψος της Πλατείας Συντριβανίου, ομάδα περίπου 50 περίπου ατόμων επιτέθηκε κατά αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη περίπου 70 μολότοφ, πυροτεχνικών κατασκευών, πετρών και άλλων αντικειμένων, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου – λάμψης και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση.

Από τα επεισόδια τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και σημειώθηκαν φθορές σε υποκατάστημα τράπεζας, κατάστημα και τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης: 

Επεισόδια στη λήξη της φοιτητικής πορείας στο Συντριβάνι