Είναι φτωχός πραγματικά αυτός που δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα - Thomas Fuller

Συνεδρίαση της επιτροπής κρίσεων της βρετανικής κυβέρνησης με θέμα παράταση των μέτρων

9 Απριλίου, 2020

Το βρετανικό Εργατικό Κόμμα κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να ανακοινώσει την στρατηγική εξόδου από το lockdown, το αυστηρότερο περιοριστικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο εν καιρώ ειρήνης, για την ανάσχεση της επιδημίας covid-19.

«Καλώ την κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα την στρατηγική της για την έξοδο…Δεν ζητώ ακριβή χρονοδιαγράμματα, αλλά την στρατηγική. Είναι μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τους ανθρώπους και πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχουν καταρτισθεί σχέδια και τι περιλαμβάνουν», δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ.

Η επιτροπή κρίσεων της βρετανικής κυβέρνησης, η COBRA, συνέρχεται σήμερα υπό τον ασκούντα χρέη πρωθυπουργού υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ για να εξετάσει το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων, που λήγει στις 16 Απριλίου.

Κυβερνητικές πηγές έκαναν σαφές ότι η ισχύς των περιοριστικών μέτρων θα παραταθεί.

«Αρχίζουμε να καταγράφουμε πρόοδο, δεν έχουμε δει την επιτάχυνση που θα περιμέναμε αν δεν είχαμε εφαρμόσει τα μέτρα…η καμπύλη αρχίζει να αμβλύνεται», δήλωσε το πρωί ο υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου Ολιβερ Ντάουντεν αναφερόμενος στο lockdown και στην εξέλιξη της επιδημίας, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να μην χαλαρώσουν την τήρηση των μέτρων το σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Ο χθεσινός απολογισμός της επιδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτοξεύθηκε στους 938 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 7.097 θανάτων.

 

Read previous post:
Οι αιματολογικές επιπλοκές της λοίμωξης COVID-19

Μολονότι είναι καλά τεκμηριωμένο ότι η νόσος COVID-19 εκδηλώνεται κυρίως ως λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι πρέπει...

Close