Δεν επιβάλλεις δικτατορία για να περιφρουρήσεις την επανάσταση. Κάνεις επανάσταση για να επιβάλεις δικτατορία. George Orwell, 1903-1950, Βρετανός συγγραφέας

Συναυλίες για την αγορά της οικίας του Τζουζέπε Βέρντι

6 Φεβρουαρίου, 2023

Μια σειρά συναυλιών για τη συγκέντρωση χρημάτων με στόχο την αγορά της κατοικίας του Ιταλού συνθέτη της όπερας, Τζουζέπε Βέρντι, θα πραγματοποιηθούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου, αναφέρει ο Guardian.

Οι συναυλίες θα διεξαχθούν σε πολλές ιταλικές πόλεις με τα έσοδα να διατίθενται στην ιταλική κυβέρνηση για την αγορά της ξεχωριστής κατοικίας η οποία θα τεθεί σε δημοπρασία με εκτιμώμενη αρχική προσφορά τα 30 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση, η οποία σκοπεύει να την χρησιμοποιήσει ως μουσείο, μπορεί να διαθέσει από τον προυπολογισμό του 2023, 20 εκατ. ευρώ.

Η βίλα στην οποία έζησε επί 50 χρόνια ο κορυφαίος συνθέτης βρίσκεται στην περιοχή Σαντ’Αγκάτα ντι Βιλανόβα, κοντά στην πόλη Μπουσέτο όπου γεννήθηκε. Αρχικά, εκεί ζούσαν οι γονείς του, προτού μετακομίσει ο ίδιος με τη δεύτερη σύζυγό του, Τζουζεπίνα Στρεπόνι(Giuseppina Strepponi), το 1851, και παραμείνει έως το θάνατό του, το 1901.