Η ζωή δεν έχει να κάνει με το να βρεις τον εαυτό σου, αλλά με το να τον επινοήσεις. Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, 1856-1950, Ιρλανδός συγγραφέας, Νόμπελ 1925

Συνάντηση του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλια με την πρέσβη της Ολλανδίας

19 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνάντηση εργασίας με την πρέσβη της Ολλανδίας Susanna Terstal και το επιτελείο της πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέχεια και κατ΄εφαρμογή των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, σε ό,τι αφορά την παροχή τεχνογνωσίας από την ολλανδική κυβέρνηση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και η εμπειρία που μπορεί να παρέχει η κυβέρνηση της Ολλανδίας σε επίπεδο πρόληψης, επιχειρησιακού σχεδιασμού και διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε για τα βήματα αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας με τη μεγαλύτερη εμπλοκή επιχειρησιακών και επιστημονικών φορέων, ενώ επιστημονικά στελέχη της Πολιτικής Προστασίας αποτύπωσαν σε παρουσίαση την εικόνα του θεσσαλικού κάμπου, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και τις ενέργειες αποκατάστασης που υλοποιούνται στις πληγείσες περιοχές.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους με την ανάληψη στοχευμένων πρωτοβουλιών.