Όποιος κοιτάζει προς τα έξω ονειρεύεται. Όποιος κοιτάζει μέσα του ξυπνάει. - Karl Jung, 1875-1961, Ελβετός ψυχίατρος

Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής, με τον δήμαρχο Περάματος, Γ. Λαγουδάκη

29 Ιανουαρίου, 2020

Την αναγκαιότητα της αναπτυξιακής αναβάθμισης του Δήμου Περάματος, «μίας περιοχής ιδιαίτερα επιβαρυμένης, που χωροταξικά θυμίζει τη δεκαετία του ΄60»,  επισήμανε στον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Λαγουδάκης, κατά τη συνάντηση που είχαν.
Ειδικότερα, εστίασαν στην υλοποίηση έργων οδοποιίας, κατασκευής δικτύου απορροής όμβριων, ηλεκτροδότησης κεντρικών οδών, όπως αυτός που καταλήγει στο πορθμείο Περάματος, κά. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπλαση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων, όπως και στην αναδιαμόρφωση του χώρου της παλιάς χωματερής στο Σχιστό σε περιβαλλοντικό πάρκο αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής.
«Ο Δήμος Περάματος χρειάζεται στήριξη και θα δρομολογήσουμε παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση» αναγνώρισε ο κ. Πατούλης και υπογράμμισε ότι στο επίκεντρο των πολιτικών της Διοίκησης είναι η ισότιμη ανάπτυξη όλης της Αττικής. Ανέφερε στον δήμαρχο ότι προτεραιότητα για την προσεχή περίοδο είναι «η χρηματοδότηση ώριμων μελετών για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, με αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για οριζόντιες δράσεις υπέρ των πολιτών σε όλο το λεκανοπέδιο». 
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο περιφερειάρχης με δημάρχους, για την δρομολόγηση παρεμβάσεων βάσει των αναγκών των τοπικών κοινωνιών, με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Σταυρούλας  Αντωνάκου, της  διευθύντριας  Αναπτυξιακών Έργων, Ελένης Βελγάκη, του γγ του Δήμου Περάματος, Δημήτρη Στάθη, καθώς και άλλων στελεχών.
 

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών για κλείσιμο σχολείων στην Τούμπα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί γονείς και μαθητές από την περιοχή της Κάτω Τούμπας,...

Close