Το ταλέντο αρχίζει τα ωραία έργα, αλλά μόνο η δουλειά τα ολοκληρώνει. Joseph Joubert, 1754-1824, Γάλλος γνωμικογράφος

Συνάντηση του Γ. Πατούλη, με τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θ. Αμπατζόγλου

19 Νοεμβρίου, 2019

 «Προτεραιότητά μας, η ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής με έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, από το Μαρούσι κατά τη συνάντηση με θέμα τη δρομολόγηση έργων με αναπτυξιακό πρόσημο, που είχε με τον δήμαρχο Θανάση Αμπατζόγλου. 
 Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει τον Δήμο Αμαρουσίου, όπως και όλους τους δήμους της Αττικής, με «στόχο να ενισχυθεί η προσπάθεια δημιουργίας πρότυπων ευρωπαϊκών πόλεων». «Προτεραιότητά μας», πρόσθεσε, «είναι να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ώριμων μελετών για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα», ενώ παράλληλα, όπως δήλωσε, θα αξιοποιηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία και για «οριζόντιες δράσεις» υπέρ των πολιτών σε όλο το Λεκανοπέδιο.
Με έμφαση στη θωράκιση των πόλεων, αλλά και στη δημιουργία υποδομών για το γενικότερο σχέδιο ανάπτυξης των δήμων, ως προτεραιότητα για την πόλη του Μαρουσίου, τέθηκε το ζήτημα της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς. Στην ίδια «ζώνη προτεραιότητας» εντάχθηκαν και τα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές, όπως η Κοκκινιά και τα Ανάβρυτα, η συντήρηση του οδοστρώματος και η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, στο κτήμα Καρέλλα.  
Ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε πως τα συγκεκριμένα έργα έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, όπως και τα κονδύλια για την κατασκευή του γηπέδου, καθώς, όπως πρόσθεσε, «προτεραιότητα είναι η προστασία των πολιτών, αλλά και οι υποδομές αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα».
Με το κλείσιμο της συνάντησης, ο κ Αμπατζόγλου ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης στην περιοχή «Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα» του Δήμου, εξέλιξη με την οποία «ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση των περιουσιών των ιδιοκτητών που ήταν εγκλωβισμένοι για χρόνια, αλλά και για τη δρομολόγηση έργων υποδομής στην περιοχή». 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Νίκος Πέππας, και η διευθύντρια Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, Ελένη Βελγάκη.
 

Read previous post:
«Ο συντονισμός Κυβέρνησης-Αυτοδιοίκησης μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην εθνική ανάπτυξη»

«Ο συντονισμός της Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην εθνική ανάπτυξη», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ.

Close