Η βία, είτε φυσική είτε ψυχική, είναι μια αναζήτηση της ταυτότητας και του νοήματος. Όσο λιγότερη ταυτότητα, τόσο μεγαλύτερη βία. Marshall McLuhan, 1911-1980, Καναδός επικοινωνιολόγος

Συνάντηση του δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη με τον αν. υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα -Εντάχθηκε στο «Α. Τρίτσης» η επέκταση του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου του δήμου

29 Ιουνίου, 2022

Θέμα χρόνου είναι η επέκταση του κτιρίου του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Πειραιά, καθώς αποφασίστηκε η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης». Οι αυξημένες ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος, είχαν ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση της τοπικής δημοτικής αρχής. Μόλις σήμερα (29/6), ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, έπειτα από συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ενημερώθηκαν πως το έργο θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, η κατάρτιση της μελέτης του έργου θα γίνει από τον Δήμο Πειραιά, ενώ η χρηματοδότηση θα φτάσει τα 2.076.612, 81 ευρώ. Η χρηματοδότηση αφορά ένα νέο κτίριο, συνολικής εκμεταλλεύσιμης δόμησης 488,13 τμ, το οποίο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο όμορο του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Πειραιά, στην οδό Παύλου Μελά 6, στην περιοχή της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, «θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του υπάρχοντος Μουσικού Γυμνασίου -Λυκείου, οι χώροι του οποίου κρίνονται ανεπαρκείς για την εξυπηρέτηση των μαθητικού πληθυσμού του σχολείου. Η ανέγερσή του δε, αποτελεί χρόνιο αίτημα της διεύθυνσης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το υπάρχον κτήριο».

Οι υπεύθυνοι της εκπόνησης της μελέτης, σύμφωνα πάντα με τον δήμο, στοχεύουν σε μία σύγχρονη κατασκευή, με δυνατότητα σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης. Θα έχει αυτόνομη είσοδο, προσβάσεις ΑΜΕΑ κλπ, αλλά και άμεση επικοινωνία με το υπάρχον σχολείο, τόσο στους χώρους κύριας χρήσης όσο και όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερο αύλειο χώρο και περισσοτέρους χώρους διδασκαλίας.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι στον Δήμο Πειραιά και τους όμορους δήμους, είναι το μοναδικό μουσικό σχολείο, θα προσφέρει λύση στις αυξημένες απαιτήσεις νέων εγγραφών, που σήμερα απορρίπτονται, λόγω έλλειψης χώρων», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική έκβαση του ζητήματος της επέκτασης του μουσικού σχολείου: «Από το 2016 που υπήρχε το αίτημα για επέκταση του χώρου στο Μουσικό Σχολείο, καταφέραμε με συστηματική δουλειά, με προγραμματισμό και χωρίς κορώνες, να εντάξουμε στο πρόγραμμα “Α. Τρίτσης” αυτό το σημαντικό έργο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Μουσικού Σχολείου. Ένα σχολείο το οποίο παράγει σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο. ‘Αμεσα θα προχωρήσουμε στην κατάρτιση της μελέτης. Ως δημοτική Αρχή συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της πόλης μας. Ο Πειραιάς, οι εκπαιδευτικοί και κυρίως οι μαθητές, που αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, δικαιούνται νέες σχολικές μονάδες».