Το να έχεις ένα σύστημα, περιορίζει τον ορίζοντά σου. Το να μην έχεις είναι αδύνατο. Το καλύτερο είναι να έχεις πολλά. Reymond Queneau, 1903-1976, Γάλλος συγγραφέας.

Συνάντηση του Α. Τριανταφυλλίδη με την προεδρεύουσα της κυπριακής Βουλής

23 Αυγούστου, 2017

Απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα, καθώς και για επιμέρους πτυχές του προβλήματος, κυρίως δε τις ανθρωπιστικές, αντάλλαξαν η προεδρεύουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Σκεύη Κουκουμά και ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο στο πλαίσιο του 19ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης εξήρε τη στενή συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε ό,τι αφορά τους απόδημους των δύο χωρών, και ιδιαίτερα στην προσπάθεια για διατήρηση της γλώσσας και του πολιτισμού τους. Αναφέρθηκε δε στις εκατέρωθεν σχετικές θεσμικές δομές και την αμοιβαία επιθυμία και βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τόσο μεταξύ των δύο χωρών, περιλαμβανομένων των δύο Κοινοβουλίων, όσο και με την ίδια την ομογένεια, προς όφελος των κοινών αγώνων και στόχων.

Η κ. Κουκουμά τόνισε ιδιαίτερα την αυξημένη τάση των τελευταίων ετών ανάμεσα στους νέους να επιλέγουν την εγκατάστασή τους στο εξωτερικό για λόγους επαγγελματικής αποκατάστασης, λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε και την Κύπρο. Υπογράμμισε ταυτόχρονα τον σημαντικό ρόλο του ελληνισμού της διασποράς στην προώθηση του δίκαιου αγώνα της Κύπρου και την ανάγκη να ενδυναμωθούν οι δεσμοί με τους αποδήμους ακόμα περισσότερο, εγκύπτοντας μεταξύ άλλων και στα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν στις χώρες όπου ζουν και εργάζονται.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Μήνυμα Τίμερμανς για τη σημασία των ευρωπαϊκών αξιών

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, έστειλε ένα "σαφές μήνυμα" για τη σημασία των ευρωπαϊκών αξιών, της συνεργασίας και...

Close