Μια αλήθεια που λες με κακή πρόθεση, επηρεάζει πιο πολύ απ΄ όλα τα ψέματα που μπορείς να επινοήσεις. William Blake, 1757-1827, Άγγλος ποιητής & ζωγράφος

Συνάντηση της Θ. Φωτίου με τον υφυπουργό Θεμάτων Θρησκευτικής Πίστης της Βρετανίας

24 Μαΐου, 2018

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, καλωσόρισε στην Αθήνα τον λόρδο Bourne του Aberystwyth, υφυπουργό Θεμάτων Θρησκευτικής Πίστης του υπουργείου Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Βρετανίας, με αφορμή τη συμμετοχή του στην 15η ολομέλεια της Ad Hoc Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για θέματα Ρομά και Ταξιδευτών (CAHROM).

Ο υφυπουργός συμμετείχε με σχετική ομιλία στην 15η Ολομέλεια της CAHROM, που συνδιοργανώνει η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά του υπουργείου Εργασίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, αναφέρθηκε σε θέματα χαρτογράφησης των Ρομά και Ταξιδευτών στα κράτη μέλη του Συμβουλίου, αναλύοντας την κατάσταση των συγκεκριμένων πληθυσμών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του, εστίασε, μεταξύ άλλων:

Στις προκλήσεις σχετικά με τα χαμηλά επίπεδα ενσωμάτωσης Ρομά και Ταξιδευτών στην Βρετανία και τους παράγοντες που συντελούν σε αυτό.
Τη μελλοντική χρηματοδότηση για προγράμματα και δράσεις ένταξης, κυρίως, τσιγγάνων, Ρομά και Ταξιδευτών.
Την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της κοινωνικής ζωής στην κοινότητα, χάρη στους μετανάστες, κ.ά..

Ο λόρδος Bourne θα παρακολουθήσει το σύνολο των εργασιών της προαναφερθείσας Επιτροπής και θα συμμετάσχει και στη θεματική επίσκεψη που έχει προγραμματιστεί στο δήμο Μεγαρέων και, συγκεκριμένα, στον οικισμό «Βλυχό Μεγάρων».

Read previous post:
Συνάντηση της Θ. Φωτίου με τον υφυπουργό Θεμάτων Θρησκευτικής Πίστης της Βρετανίας

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, καλωσόρισε στην Αθήνα τον λόρδο Bourne του Aberystwyth, υφυπουργό Θεμάτων Θρησκευτικής Πίστης του...

Close