Σε όλες τις εποχές, η πολιτική ήταν η τέχνη του παραλόγου. Stefan Zweig, 1881-1942, Αυστριακός συγγραφέας

Συνάντηση της Διοίκησης του ΟΛΠ με τον Γ. Πατούλη, για την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας στον λιμένα Πειραιώς

22 Ιανουαρίου, 2020

Η επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά ώστε να δημιουργηθούν 2 θέσεις για πρόσδεση κρουαζιεροπλοίων «νέας γενιάς», μήκους μεγαλύτερου των 280 μέτρων και δυναμικότητας 2.500 επιβατών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με εκπροσώπους του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. 
Πρόκειται για έργο ύψους 120 εκατ. ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του ‘Αξονα Προτεραιότητας 7 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Θάνος Λιάγκος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ, ο Χρήστος Γερακαράκης, διευθυντής Έργων του ΟΛΠ ΑΕ, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.  
Με βάση τις σχετικές εκτιμήσεις, οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν το Φεβρουάριο του 2020, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 32 μήνες.
Με αφορμή τη συνάντηση, ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα που εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική και δημιουργούν νέες προοπτικές σε σημαντικούς πυλώνες της Ελληνικής Οικονομίας όπως είναι η κρουαζιέρα. 
Το έργο, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, αφορά στην επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά προς τα νότια, ώστε να δημιουργηθούν 2 θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων «νέας γενιάς» μήκους μεγαλύτερου των 280μ. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή επέκτασης συνολικού εμβαδού 150.000 τμ καθώς και των απαιτούμενων δικτύων απορροής υδάτων, οπτικών ινών και παροχής ρεύματος και νερού. 
Π.Τσιριγώτης
 

Read previous post:
Ορίστηκε η Επιτροπή για την αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων μεταξύ Δήμων, Περιφερειών και κεντρικού κράτους

Η Ελλάδα είναι παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κ. Ερντογάν στο παραλήρημά του,...

Close