Αμνηστία: Η μεγαλοψυχία του κράτους απένταντι σε παρανομούντες των οποίων η τιμωρία θα είχε μεγάλο κόστος. - Ambrose Bierce, 1842-1914, Αμερικανός συγγραφέας

Συνάντηση Παπαδημούλη με τη νέα πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών

25 Ιούνιος, 2019

Συνάντηση με τη νέα πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, είχε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, στη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν, παρά τις υπαρκτές διαφορές, στην ανάγκη ενίσχυσης των συγκλίσεων και της συνεργασίας των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων (Σοσιαλιστές, Αριστερά, Πράσινοι) για την υλοποίηση κοινών στόχων, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Συμφώνησαν, επίσης, ότι αυτή η συνεργασία καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική λόγω της ενίσχυσης της αντιευρωπαϊκής άκρας δεξιάς, καθώς και της ενδυνάμωσης της πιο ακραίας, συντηρητικής πτέρυγας στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος συνεχάρη την κυρία Πέρεθ για την εκλογή της, σημείωσε ως εξαιρετικά θετική την εκλογή μιας νέας και προοδευτικής πολιτικού από τον Ευρωπαϊκό νότο, στην προεδρία της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών. Επιπλέον, την ευχαρίστησε για τη στήριξη των ευρωσοσιαλιστών, όπως και όλων των ευρωομάδων του προοδευτικού πολιτικού φάσματος, στην προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης Τσίπρα για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, καθώς και για τη θερμή στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως σημειώνεται εξάλλου σε δελτίο Τύπου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ και ο Δημήτρης Παπαδημούλης έχουν οικοδομήσει στενούς προσωπικούς δεσμούς αμοιβαίας εκτίμησης, μέσω της άριστης συνεργασίας που είχαν στα θέματα της Ισότητας των Φύλων τα τελευταία χρόνια: η μεν Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ ως Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο δε Δημήτρης Παπαδημούλης ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρμόδιος για Θέματα Ισότητας και Διαφορετικότητας.

Read previous post:
Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ έφερε την κρίση και τα μνημόνια

«Τις εκλογές τις κερδίζεις με την προσδοκία. Οι πολίτες δεν έχουν κοντή μνήμη. Γνωρίζουν ότι η ΝΔ έφερε την κρίση...

Close