Κάποιοι γεννιούνται Μεγάλοι, κάποιοι πετυχαίνουν τη μεγαλοσύνη, και σε κάποιους η μεγαλοσύνη έρχεται ουρανοκατέβατη. William Shakespeare, 1564-1616, Άγγλος δραματουργός

Συνάντηση Όλγ. Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη του Κουβέιτ στην Ελλάδα

2 Νοεμβρίου, 2023

Οι δυνατότητες επανεκκίνησης της διμερούς τουριστικής συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Κουβέιτ εξετάστηκαν στην διάρκεια συνάντησης που είχε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη του Κουβέιτ στην Αθήνα, Μανσούρ Σάαντ Αλολαϊμι (Mansour Saad Alolaimi), ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη εθιμοτυπική επίσκεψή του στην υπουργό, μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο υλοποίησης της Συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Κουβέιτ το 2014 για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, συμφωνήθηκε να διερευνηθούν οι δυνατότητες επανεκκίνησης της διμερούς τουριστικής συνεργασίας, που ανακόπηκε με την έλευση της πανδημίας, και να προωθηθεί η συνέργεια σε στοχευμένα πεδία κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο πολιτιστικός και ο γαστρονομικός τουρισμός, ο τουρισμός υψηλής ποιότητας και άλλα.

Ο πρέσβης του Κουβέιτ αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών που ανατρέχουν στην ίδρυση αποικίας στη νήσο Φαϊλάκα (Ίκαρος) από τον Αλέξανδρο τον Μέγα τον 4ο αιώνα π.Χ. και μετέφερε πρόσκληση του ομόλογου υπουργού Ενημέρωσης και Πολιτισμού της χώρας του προς την κυρία Κεφαλογιάννη ,να επισκεφθεί το Κουβέιτ.

Η υπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση και την ανταπέδωσε, απευθύνοντας, μέσω του πρέσβεως του Κουβέιτ, πρόσκληση προς τον ομόλογό της να επισκεφθεί την Ελλάδα, στο πλαίσιο της αμοιβαίας επιθυμίας των δύο πλευρών για περαιτέρω σύσφιγξη της διμερούς συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Ο πρέσβης του Κουβέιτ αναφέρθηκε στη σημασία της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας και Κουβέιτ, επισημαίνοντας ότι η αεροπορική εταιρεία της χώρας του θα συνεχίσει να λειτουργεί το δρομολόγιο της απευθείας σύνδεσης, κατά τους χειμερινούς μήνες, ακόμα και εάν δεν υπάρχει πληρότητα, λόγω της σημασίας που αποδίδει το Κουβέιτ στην Ελλάδα.

 

Από πλευράς της, η κυρία Υπουργός ανέφερε ότι η εθνική στρατηγική για την προώθηση της αειφόρας τουριστικής ανάπτυξης εστιάζει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και στην ανάδειξη νέων, λιγότερο γνωστών προορισμών που ωστόσο διακρίνονται για την προσφορά αυθεντικών εμπειριών με έντονο ελληνικό χρώμα. Επίσης, επισήμανε ότι η χώρα μας αναπτύσσει συνεχώς μορφές ειδικού και εναλλακτικού τουρισμού, προκειμένου να μπορεί να ικανοποιεί τα ποικίλα ενδιαφέροντα των τουριστών.

 

κχα