Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει νέους ωκεανούς αν δεν έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή. Andre Gide, 1869-1951, Γάλλος συγγραφέας

Συνάντηση με την Ένωση Ταξιδίων και Τουρισμού του Κουβέιτ πραγματοποίησε η FedHatta

13 Σεπτεμβρίου, 2019

Θέματα που αφορούν την τουριστική συνεργασία της Ελλάδας και του Κουβέιτ και πιθανές δυνατότητες ανάπτυξης των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA),  Λύσανδρος Τσιλίδης, και το προεδρείο της Ένωσης Ταξιδίων και Τουρισμού του Κουβέιτ (KTTAA). Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τουριστικού γραφείου The Travel Company, συζητήθηκαν οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών των δύο χωρών, οι αεροπορικές συνδέσεις και σημεία κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και τρόποι προσέγγισης των επαγγελματιών του τουρισμού Ελλάδας και Κουβέϊτ.
Το σημαντικό θέμα που προέκυψε από την συνάντηση και δεν αφορά αποκλειστικά τις σχέσεις Ελλάδας-Κουβέϊτ, είναι το θέμα της αίτησης, έγκρισης και έκδοσης visa. Συγκεκριμένα, παρατηρείται ήδη από το 2015 και συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς και το 2019, η άρνηση έγκρισης τουριστικής visa στους ταξιδιώτες από το Κουβέϊτ, σε ποσοστό 36% ετησίως, ενώ το ίδιο ποσοστό για την Γαλλία κυμαίνεται στο 3% και για την Ισπανία στο 8%. (Schengen Visa Statistics)
Η Ομοσπονδία FedHATTA κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς τα στατιστικά στοιχεία αποτυπώνουν ένα σημαντικό εμπόδιο στα ταξίδια που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα. Η άρνηση έκδοσης visa «κοστίζει» στην Ελλάδα σε ροή τουριστών από την χώρα αυτή, ενώ το πρόβλημα φέρνει στην επιφάνεια και μια γενικότερη δυσχέρεια: Οι διαδικασίες αίτησης και έγκρισης είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και αποθαρρυντικές, και, χωρίς σημαντικό λόγο, απορρίπτονται αιτήσεις ταξιδιωτών οι οποίοι έχουν ήδη έγκριση για να επισκεφθούν άλλες χώρες, π.χ. χώρες εντός Schengen ή τις ΗΠΑ.
Οι ταξιδιώτες από το Κουβέϊτ προτιμούν να ταξιδεύουν την περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, αν και αυξανόμενο ποσοστό τους επισκέπτονται την χώρα μας για Σαββατοκύριακο Σαββατοκύριακο και για την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Νέου Έτους. Αυτά τα στοιχεία καθιστούν την αγορά του Κουβέϊτ ως «ανερχόμενη τουριστική αγορά» για την Ελλάδα – για τον σκοπό αυτό άλλωστε η συνεργασία του ΗΑΤΤΑ, μέλους της Ομοσπονδίας FedHATTA, είχε ξεκινήσει τις προσπάθειες προσέγγισης ήδη προ ετών.
ΚΑΧ

 

Read previous post:
Ένοχοι Λαγός και Μίχος για την επίθεση της ΧΑ στο «Συνεργείο» το 2013

Ένοχοι κηρύχθηκαν, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος για...

Close