Ο άνθρωπος που έχει μια καινούργια ιδέα είναι ένας παράξενος μέχρι η ιδέα να πετύχει - Μαρκ Τουάιην

Συνάντηση Κικίλια με τον νέο περιφερειακό διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη

10 Δεκεμβρίου, 2019

Την πορεία των μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί το υπουργείο Υγείας, την πρόληψη ως βασική πολιτική της Δημόσιας Υγείας και κυρίως η ετοιμότητα για  αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την διαχείριση και την ανταπόκριση σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, ιδιαίτερα αυτών που έχουν προκύψει από το μεταναστευτικό, συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τον νέο περιφερειακό διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Dr Hans Kluge.

Ο Β. Κικίλιας ενημέρωσε τον Dr Hans Kluge για το σύνολο των πεπραγμένων του Υπουργείου Υγείας τους πέντε μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του και του έθεσε τους βασικούς άξονες του επερχόμενου νομοσχεδίου για τη Δημόσια Υγεία, το οποίο θα δίνει έμφαση στην πρόληψη.

Όπως του είπε το νέο σχέδιο νόμου θα ρυθμίζει όλα όσα σχετίζονται με συμπεριφορικούς παράγοντες, όπως η χρήση καπνικών προϊόντων, η κατάχρηση οινοπνευματωδών, η κακή διατροφή, η απουσία φυσικής άσκησης.

Ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ συνεχάρη τον Υπουργό Υγείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, υπογραμμίζοντας ότι η Δημόσια Υγεία αποτελεί το πιο σημαντικό πλαίσιο θωράκισης του πληθυσμού. Τέλος, εξέφρασε την υποστήριξή του στις μεταρρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας, όπως το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία.

Read previous post:
Το Nissan Versa 2020 ανακηρύχτηκε νικητής στα ετήσια βραβεία Automotive Best Buy του Consumer Guide

Το ολοκαίνουριο Nissan Versa 2020 ανακηρύχτηκε νικητής στα ετήσια βραβεία Automotive Best Buy του Consumer Guide.

Close