Ο φασισμός δεν ορίζεται από τον αριθμό των θυμάτων, αλλά από τον τρόπο που τα σκοτώνει. Jean-Paul Sartre, 1905-1980, Γάλλος φιλόσοφος

Συνάντηση Κ. Ζέρβα με τον Συνήγορο του Πολίτη Α. Ποττάκη

11 Ιουνίου, 2021

 Η απόκτηση ενός μόνιμου γραφείου Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη για την εξυπηρέτηση όλης της Βόρειας Ελλάδας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε, το μεσημέρι, ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

   Στις δηλώσεις που ακολούθησαν στο δημαρχιακό μέγαρο, ο κ. Ζέρβας τόνισε πως «ο θεσμός του Συνηγόρου του Πολίτη έχει εδραιωθεί εδώ και 23 χρόνια στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και κατ’ επέκταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

   Πρόσθεσε επίσης πως η δημοτική του αρχή θα κάνει «κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λειτουργήσει το γραφείο του Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη και να υπάρχει μια διαρκής και μόνιμη παρουσία».

   Ο κ. Ποττάκης, από την πλευρά του, χαρακτήρισε πρωτίστης σημασίας το να αποκτηθεί «μια μόνιμη βάση στην πόλη που θα εξυπηρετεί το σύνολο της Βορείου Ελλάδος. Το παλεύουμε χρόνια και πιστεύω ότι με τη συνδρομή της δημοτικής αρχής θα έχουμε σύντομα μια ευτυχή κατάληξη».

   Εξέφρασε δε, την ευχή την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη να μην έρθει ως επισκέπτης αλλά για τα εγκαίνια του γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη.

   Α. Καρ.