Η τέχνη της πολιτικής είναι να προβλέπεις το αναπόφευκτο και να επισπεύδεις την εμφάνιση του. Ταλεϋράνδος, 1754-1838, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

Συνάντηση Κ. Τσιάρα με τον νέο εκπρόσωπο της Unicef στην Ελλάδα Luciano Calestini

1 Οκτωβρίου, 2020

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής συναντήθηκαν σήμερα με τον νέο εκπρόσωπο της Unicef στην Ελλάδα Luciano Calestini. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του νέου εκπροσώπου της Unicef στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης αποτελεί τον θεματοφύλακα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τόσο η πολιτική ηγεσία, όσο και οι υπηρεσίες του υπουργείου συνεργάζονται στενά με εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς και την κοινωνία των πολιτών για τη διαρκή επικαιροποίηση της εθνικής νομοθεσίας».

Παράλληλα, ο κ. Αλεξανδρής ενημέρωσε τον Luciano alestini για την πορεία της εκπόνησης του εθνικού σχεδίου δράσης για το παιδί, που έχει αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Νοεμβρίου 2020.

Επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στην αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας των Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων και των Σπιτιών του Παιδιού, καθώς και στο πλαίσιο που διαμορφώνεται μετά την ενσωμάτωση της οδηγίας ΕΕ 2016/800 με τον ν. 4689/2020 σχετικά με τις δικονομικές εγγυήσεις για την προστασία των παιδιών που είναι ύποπτοι ή κατηγορούμενοι ενώπιων ποινικών διαδικασιών.

Τέλος, ο κ. Τσιάρας σημείωσε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι προσηλωμένο στην εκπόνηση και εφαρμογή δράσεων για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και την προστασία των ανηλίκων. Επεσήμανε, τέλος τη σημασία που αποδίδει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε δράσεις για μια δικαιοσύνη φιλική προς τα παιδιά και επανέλαβε την πρόθεσή της κυβέρνησης να εφαρμόσει αποτελεσματικά οριζόντιες πολιτικές για την προστασία των παιδιών με αναπηρία.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Τ. Θεοδωρικάκος: Το ν/σ για την απόδοση ιθαγένειας ακολουθεί την πολιτική του μέτρου και της λογικής

«Με την μεταρρύθμιση που κάνουμε σήμερα στον τρόπο πολιτογράφησης αλλογενών αλλοδαπών, βάζουμε τάξη ακολουθώντας το μέτρο και την λογική» ανέφερε...

Close