Αν δεν έχεις λεφτά, πάρε δάνειο. Ποτέ μη ζητάς μικρά ποσά. Ζήτα όσα χρειάζεσαι, και πάντα να τα ξεπληρώνεις το συντομότερο δυνατό. ~Αριστοτέλης Ωνάσης | (Έλληνας εφοπλιστής ) | 1900-1975

Συνάντηση γνωριμίας με την οργάνωση “Μπορούμε”

19 Ιανουαρίου, 2020

Η δράση και οι στόχοι της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε» που έχει ως αποστολή τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού παρουσιάζονται σε ανοιχτή συνάντηση που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, στις 23 Ιανουαρίου.

Η οργάνωση μαζί με την ομάδα food saving warriors μοιράζει 24.000 μερίδες φαγητού καθημερινά, με ένα Πανελλαδικό δίκτυο συνεργασιών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος της οργάνωσης «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων», καθημερινά, σώζονται φαγητά και τρόφιμα από δωρητές και προσφέρονται μέσω κοινωφελών φορέων, στους ανθρώπους που βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια.

Για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, που παράγει το 8% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, η οργάνωση “ Μπορούμε” υλοποιεί το ενημερωτικό πρόγραμμα «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μπορούμε στο Σχολείο» και τα προγράμματα διάσωσης περισσευούμενης αγροτικής παραγωγής «Μπορούμε στο Χωράφι», διάσωσης προϊόντων από λαϊκές αγορές «Μπορούμε στη Λαϊκή», καθώς και το εθελοντικό πρόγραμμα ενημέρωσης δυνητικών δωρητών τροφίμων «Μπορούμε στη Γειτονιά».

Οι συμμετέχοντες στην ανοιχτή συνάντηση θα ενημερωθούν για όλα τα παραπάνω προγράμματα, όπως και για το «Είμαστε Οικογένεια» που αφορά τη στήριξη με διαφάνεια ανθρώπων με διατροφική ανάγκη.

Η συνάντηση γνωριμίας με την οργάνωση “ Μπορούμε” στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στον “ Κήπο” – πολυχώρο δημιουργικής έκφρασης και απασχόλησης την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 στις 20:00 το βράδυ.

 

Κ.Γ.

Read previous post:
Νίκη-«ανάσα» για τη Μαγιόρκα

Σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλει για παραμονή στην κατηγορία, πανηγύρισε η Μαγιόρκα, η οποία συνέτριψε 4-1 τη Βαλένθια στο...

Close