Οι ηγέτες που θέλουν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο ξέρουν πολύ καλά ότι πρώτα πρέπει να παρουσιάσουν ή να επινοήσουν ένα πρώτο θύμα. Elias Canetti, 1905-1994, Συγγραφέας Εβραιοβουλγαρικής καταγωγής, Νόμπελ

Συνάντηση Γ. Κώτσηρα με αντιπροσωπεία δικηγόρων της Θεσσαλονίκης

11 Ιουνίου, 2021

Θέματα που απασχολούν διαχρονικά το δικηγορικό Σώμα και τη δικαιοσύνη, αλλά και οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο χώρο της Θέμιδας την επομένη της πανδημίας, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, με αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ). 
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΣΘ στον 4ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης, ο κ. Κώτσηρας αναφέρθηκε στις θεσμικές παρεμβάσεις που υλοποιεί η ηγεσία του υπουργείου προς την κατεύθυνση της βελτίωσης και επιτάχυνσης απονομής της δικαιοσύνης, ενώ στάθηκε στις πρωτοβουλίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.
Ο ίδιος δήλωσε ανοιχτός σε «γόνιμες και επωφελείς προτάσεις που μπορούν να αποτελέσουν βάση διαλόγου για τη δικηγορία και τη δικαιοσύνη, την οποία επιθυμούμε να έλθει μετά την πανδημία». 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣΘ Στάθης Κουτσοχήνας, διαπίστωσε ότι «υπάρχει καλή διάθεση να αντιμετωπιστούν τα αιτήματα που θέσαμε ως κλάδος» και που – κατά τον ίδιο – αφορούν, εκτός από τα θεσμικά ζητήματα, και θέματα που προέκυψαν με την πανδημία. Αναφέρθηκε δε στις δράσεις που υλοποίησε ο σύλλογος το τελευταίο διάστημα για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των μελών του και οι οποίες συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες, ενώ ζήτησε να διατηρηθούν διαδικασίες και πρακτικές που εφαρμόστηκαν λόγω της πανδημίας, όπως ο χρονικός καταμερισμός στη συζήτηση υποθέσεων στα ακροατήρια και η διευθέτηση διαδικασιών με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων. 
Στ. Τ.