Θα έρθει η εποχή που οι άνθρωποι, όπως και εγώ, θα βλέπουν τη δολοφονία των ζώων, όπως τώρα βλέπουν τη δολοφονία των ανθρώπων! Leonardo da Vinci, 1452-1519, Ιταλός σοφός

Συνάντηση Γ. Κουμουτσάκου με τον βοηθό γγ του ΝΑΤΟ

7 Δεκέμβριος, 2018

Με τον βοηθό γγ του ΝΑΤΟ, Αλεσάντρο Αλβαρογκονζάλες, συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας, στις Βρυξέλλες, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ενημέρωσα πλήρως τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του #NATO Alejandro Alvargonzalez για τις θέσεις της ΝΔ σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Υπογράμμισα ότι οι πρόσφατες, ιδιαίτερα προβληματικές, δηλώσεις Ζάεφ επιβεβαιώνουν τη στάση & τις μεγάλες ανησυχίες μας. https://t.co/WjucLNIoxU
– Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) December 7, 2018

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία, όπως επισήμαναν ελληνικές πηγές, πραγματοποιήθηκε σε εξαίρετο κλίμα, μία ημέρα μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤO, συζητήθηκαν ο ρόλος της Ελλάδας στη Συμμαχία, η συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕE, η κατάσταση έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια με έμφαση στη Συμφωνία των Πρεσπών και η εξέλιξη της διαδικασίας ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνάντηση με τον βοηθό γγ έγινε σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα. Ήταν ειλικρινής και ουσιαστική. Κάλυψε ευρύ φάσμα κρίσιμων θεμάτων ελληνικού και συμμαχικού ενδιαφέροντος. Από την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την κατάσταση των διατλαντικών σχέσεων έως τις σύγχρονες πολυδιάστατες απειλές. Τις σχέσεις με τη Ρωσία, την ανησυχητική κατάσταση έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Στο πλαίσιο αυτό ανέδειξα στον κ. Αλβαρογκονζάλες τις ανησυχίες και τον προβληματισμό μας για τη συμπεριφορά έντασης που ακολουθεί η Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

«Όσον αφορά στα Βαλκάνια, επισήμανα ιδιαίτερα ότι εμείς επιθυμούμε και στηρίζουμε την ευρωπαϊκή και ατλαντική προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Η προοπτική αυτή, όμως, έχει θεμελιώδη προϋπόθεση τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Ειδικά για το θέμα των Σκοπίων ενημέρωσα πλήρως τον βοηθό γγ του ΝΑΤΟ για τις θέσεις και τις μεγάλες ανησυχίες της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Υπογράμμισα ότι οι πρόσφατες, ιδιαίτερα προβληματικές, δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας δήθεν μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν τη στάση και τις ανησυχίες μας. Δηλαδή ότι, ειδικά στα Βαλκάνια, μία κακή συμφωνία που δεν λύνει τα προβλήματα τελικά τα επαναφέρει. Συχνά με χειρότερο τρόπο. Και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν από όλους», πρόσθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Read previous post:
Συνάντηση Βασιλειάδη με φυσιοθεραπευτές για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υποδέχθηκε σήμερα (7/12) στο γραφείο του μέλη της διοίκησης του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ),...

Close