Η θεωρία μου είναι ότι η θεμελιώδης πηγή συγκρούσεων στο νέο κόσμο δεν θα είναι πρωτίστως ιδεολογική ή οικονομική. Ο μεγάλοι διχασμοί στην ανθρωπότητα και οι κύριοι λόγοι συγκρούσεων θα είναι πολιτισμικοί. Samuel P. Huntington, 1927-2008, Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας

Συνάντηση εκπρόσωπων Κίνας, Ρωσίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Βρετανίας και Ιράν στη Βιέννη την Τετάρτη

24 Φεβρουαρίου, 2020

Εκπρόσωποι της Κίνας, της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας θα συναντηθούν με εκπροσώπους του Ιράν στη Βιέννη στις 26 Φεβρουαρίου προκειμένου να συζητήσουν πώς θα διατηρηθεί η πυρηνική συμφωνία του 2015 με την Τεχεράνη, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία κατηγόρησαν επίσημα το Ιράν στις 14 Ιανουαρίου ότι παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας του 2015 για τον έλεγχο των εξοπλισμών που είχε σκοπό τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης. Οι παραβιάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επαναφορά των κυρώσεων του ΟΗΕ που είχαν αρθεί βάσει της συμφωνίας του 2015.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρατείνει επ΄αόριστον το χρονικό όριο για την επίλυση των διενέξεων σχετικά με την πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν προκειμένου να μην χρειαστεί να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ή να προκαλέσει την επιβολή νέων κυρώσεων, είχε δηλώσει ο ανώτατος διπλωμάτης της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ στη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Τεχεράνη στις 4 Φεβρουαρίου.

Read previous post:
Ένοχος για σεξουαλική επίθεση και βιασμό κρίθηκε ο κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν

Ο κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση και βιασμό, μια απόφαση που θεωρείται νίκη για το κίνημα...

Close