Εθνικισμός είναι δίψα για εξουσία ενισχυμένη από αυταπάτες - George Orwell

Συνάντηση δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη με μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά

17 Μαΐου, 2019

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα προβλήματα των εμπόρων του Πειραιά είχαν  ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα και έθεσαν υπόψη του δήμαρχου θέματα σχετικά με την ανάπτυξη και λειτουργία της πειραϊκής επιχειρηματικής κοινότητας. Μάλιστα, ζήτησαν να αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και δράσεις που θα καταστήσουν την πόλη «ασφαλή, προσεγγίσιμη και φιλική, θα την αναδείξουν σε διεθνές εμποροναυτιλιακό κέντρο και θα την βγάλουν από την αφάνεια και την ύφεση, ώστε να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός κρουαζιέρας και όχι μόνο, βάσει των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους.

Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, έθιξαν ιδιαίτερα το θέμα της καταπολέμησης του παράνομου εμπορίου από πλανόδιους, καθώς και άλλα που σχετίζονται με την λειτουργία της Κυριακάτικης Αγοράς, της ενίσχυσης της Δημοτικής Αστυνομίας και της ασφάλειας της πόλης, της αναβάθμισης των λειτουργιών της πόλης, της αποκατάστασης της εύρυθμης οδικής κυκλοφορίας συνδυαστικά με την δημιουργία χώρων στάθμευσης, της καθαριότητας, της δημιουργίας  Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων, της μείωσης των δημοτικών τελών, της τουριστικής ανάπτυξης  και προβολής της πόλης, της δημιουργία γραφείου επικοινωνίας των πολιτών για άμεση επίλυση των προβλημάτων, τα οποία ταλαιπωρούν όχι μόνο τον εμπορικό κόσμο της πόλης, αλλά και τους απλούς κατοίκους.

Από την πλευρά του, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα φωτισμού της πόλης, τις μελέτες για την ελεγχόμενη στάθμευση αλλά και για το κυκλοφοριακό αλλά και τις υπόλοιπες ενέργειες του δήμου που σχετίζονται με τα προβλήματα που ο κλάδος αντιμετωπίζει. Για τον κ. Μώραλη, η έλλειψη προσωπικού στη δημοτική αστυνομία, περιορίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες καταπολέμησης του παραεμπορίου, «ενός θέματος που δεν είναι μόνο ευθύνη του Δήμου αλλά και άλλων φορέων», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πειραιά. Για το ίδιο θέμα μάλιστα, ο γγ του δήμου Πειραιά Βασίλης Ταταρόπουλος ανέφερε πως ο δήμος προχώρησε στην αγορά ενός οχήματος “Task Force” για άμεση επίλυση διαφόρων προβλημάτων που παρουσιάζονται καθημερινά στην πόλη. 

Ως προς τα οικονομικά, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στα χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί μέσω της  Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης στον Δήμο Πειραιά και την εξασφάλιση ετήσιου ανταποδοτικού τέλους από την λειτουργία του λιμανιού. Χρήματα, που όπως είπε, θα διατεθούν για την επίλυση προβλημάτων των πειραιωτών.

Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον δήμαρχο Πειραιά και επιβεβαίωσαν την πρόθεση του συλλόγου για συνεργασία σε κάθε επίπεδο με την Δημοτική Αρχή.

Read previous post:
Χρ.Σακελλαρίδη: Αναγκαία η εθνική στρατηγική, με διακομματική στήριξη

«Η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να αυξήσει ακόμη πιο δυναμικά το εξαγωγικό της αποτύπωμα και για να γίνει αυτό...

Close