Όταν κάποιος με πείρα συναντά κάποιον με λεφτά, σύντομα αυτός με την πείρα θα έχει τα λεφτά και αυτός με τα λεφτά θα έχει την πείρα. - Estee Lauder (1908-2004, Αμερικανίδα επιχειρηματίας)

Συνάντηση Β. Κικίλια με τον νέο περιφερειακό διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη

10 Δεκεμβρίου, 2019

Την πορεία των μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί το υπουργείο Υγείας, την πρόληψη ως βασική πολιτική της Δημόσιας Υγείας και κυρίως η ετοιμότητα για  αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την διαχείριση και την ανταπόκριση σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, ιδιαίτερα αυτών που έχουν προκύψει από το μεταναστευτικό, συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τον νέο περιφερειακό διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Dr Hans Kluge.

Ο Β. Κικίλιας ενημέρωσε τον Dr Hans Kluge για το σύνολο των πεπραγμένων του Υπουργείου Υγείας τους πέντε μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του και του έθεσε τους βασικούς άξονες του επερχόμενου νομοσχεδίου για τη Δημόσια Υγεία, το οποίο θα δίνει έμφαση στην πρόληψη.

Όπως του είπε το νέο σχέδιο νόμου θα ρυθμίζει όλα όσα σχετίζονται με συμπεριφορικούς παράγοντες, όπως η χρήση καπνικών προϊόντων, η κατάχρηση οινοπνευματωδών, η κακή διατροφή, η απουσία φυσικής άσκησης.

Ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ συνεχάρη τον Υπουργό Υγείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, υπογραμμίζοντας ότι η Δημόσια Υγεία αποτελεί το πιο σημαντικό πλαίσιο θωράκισης του πληθυσμού. Τέλος, εξέφρασε την υποστήριξή του στις μεταρρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας, όπως το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία.

Read previous post:
Συνάντηση του προέδρου της Σερβίας με τον Κ. Μπακογιάννη

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών έλαβε από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχιακό...

Close