Οι άνθρωποι απαιτούν ελευθερία λόγου σαν αντιστάθμισμα στην ελευθερία σκέψης που σπάνια χρησιμοποιούν. Σέρεν Κίρκεγκορ, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος

Συνάντηση Αυγενάκη με τα μέλη του ΕΣΚΑΝ: «Να στηρίξουμε τον “καθαρό” αθλητισμό»

15 Ιούλιος, 2019

Συνάντηση με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
 
Τα μέλη του Συμβουλίου ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τη δομή, τον τρόπο λειτουργίας και τις αρμοδιότητες του φορέα, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέθεσαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΚΑΝ.
 
Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Αυγενάκης, τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της άμεσης ενίσχυσης και στήριξης της αποστολής και του έργου του ΕΣΚΑΝ, που ενόψει του προσεχούς Ολυμπιακού Έτους θα έχει ακόμα πιο αυξημένο φόρτο, καθώς το Συμβούλιο ουσιαστικά αποτελεί τον Ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις συνέργειες του Υπουργείου με επιστημονικούς, θεσμικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων ενημέρωσης και πρόληψης, κυρίως των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
 
Ανάμεσα στις κινήσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, ο κ. Αυγενάκης και τα μέλη του ΕΣΚΑΝ συμφώνησαν πως είναι η σύσταση επιστημονικής επιτροπής.
 
«Το Ντόπινγκ είναι ένα διεθνές πρόβλημα. Ίσως το σημαντικότερο που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στις μέρες μας. Για εμάς είναι πολιτική προτεραιότητα να στηρίξουμε τον “καθαρό” αθλητισμό που αποτελεί φορέα του Ολυμπιακού ιδεώδους και των μακραίωνων αξιών που το συντροφεύουν, ενάντια στη σύγχρονη μάστιγα των «ενισχυμένων» υπερ-επιδόσεων.
Ο καθαρός αθλητισμός σε όλα τα επίπεδα- από τα σχολικά πρωταθλήματα, έως τις παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις και τους Ολυμπιακούς Αγώνες- αποτελεί βασικό μας στόχο, καθώς για την Κυβέρνηση ο αθλητισμός είναι προϋπόθεση για μια υγιή κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Read previous post:
Τα μέρη της πυρηνικής συμφωνίας δεν ενεργοποιούν προς το παρόν τον μηχανισμό επίλυσης διαφορών ενάντια στο Ιράν

Τα εναπομείναντα μέρη της JCPOA - της διεθνούς συνθήκης του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του 2015 - δεν θεωρούν...

Close