Οι ιδεολογίες μας χωρίζουν. Τα όνειρα και οι αγωνίες μάς ενώνουν. Ευγένιος Ιονέσκο, 1912-1994, Γαλλορουμάνος θεατρικός συγγραφέας

Συναντήσεις με τον νομικό κόσμο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί ο ΓΓ του Υπουργείου Δικαιοσύνης

17 Οκτωβρίου, 2019

Σειρά συναντήσεων με τους προϊσταμένους των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην πόλη. 
Όπως έγινε γνωστό, οι συναντήσεις αυτές είναι εθιμοτυπικές με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ συζητήθηκαν ειδικότερα και γενικότερα ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά και τοπικά θέματα της δικαστηριακής καθημερινότητας.
Ο κ. Αλεξανδρής συναντήθηκε και με τους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας σε ανοιχτή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου τους. Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του και αναφερόμενος στο αίτημά τους να παραχωρηθεί το κτήριο του ΙΚΑ Πύλης Αξιού, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των δικαστικών υπηρεσιών που στεγάζονται στο δικαστικό μέγαρο, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης επισήμανε ότι εάν ήταν θέμα μόνο του δικού του Υπουργείου «θα το είχατε ήδη πάρει». Στο σημείο αυτό πρόσθεσε ότι «χρειάζονται διυπουργικές αποφάσεις» (εμπλέκεται και το Υπουργείο Υγείας) και εμφανίστηκε σίγουρος ότι στο ζήτημα αυτό θα υπάρξουν «πολυποίκιλες αντιδράσεις από γιατρούς» διότι δεν θέλουν να «ξεβολευτούν». 
Σχολιάζοντας, δε, την προοπτική αξιοποίησης του συγκεκριμένου κτηρίου σε συνδυασμό με την ανάπλαση της περιοχής και τη δημιουργία μίας πλατείας Δικαστηρίων – πρόταση την οποία διατυπώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Θεσσαλονίκης – ο κ. Αλεξανδρής, είπε ότι πρόκειται για «χώρο με λειτουργική συνέχεια και συνοχή και μπορεί να αξιοποιηθεί». 
Τοποθετούμενος σε μία σειρά από θέματα, τα οποία προηγουμένως έθεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Στάθης Κουτσοχήνας, ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, το θεσμό της Διαμεσολάβησης και την προοπτική της Δικηγορίας στη χώρα μας, ενώ δεσμεύτηκε να δώσει λύσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα απασχολούν τον κλάδο. 
Η επίσκεψη του κ. Αλεξανδρή στη Θεσσαλονίκη, πόλη από την οποία «συνειδητά» -όπως είπε- ξεκίνησε τις επισκέψεις του εκτός Αθηνών- θα ολοκληρωθεί αύριο οπότε αναμένεται να βρεθεί στα Διοικητικά Δικαστήρια της πόλης και στη Σχολή Δικαστών. 
Στ. Τ. 

Read previous post:
Αλ. Τσίπρας: Οι τέσσερις αλληλένδετες κρίσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ

 Στις τέσσερις αλληλένδετες κρίσεις και ταυτόχρονα προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας...

Close