Ανακεφαλαιώνοντας, μια ιεραρχική κοινωνία δεν είναι δυνατή παρά μόνο αν βασίζεται στη φτώχεια και στην άγνοια. George Orwell, 1903-1950, Βρετανός συγγραφέας

Συναντήσεις με τον Δ. Παπαστεργίου και τον Ι. Φωτήλα είχε ο Κ. Π. Γκιουλέκας

11 Ιουλίου, 2024

Ξεχωριστές συναντήσεις με τον  Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Ιάσονα Φωτήλα, είχε σήμερα, στο  Διοικητήριο Θεσσαλονίκης,  ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας. 

Με τον κ. Παπαστεργίου, ο κ. Γκιουλέκας συζήτησε «έξυπνες λύσεις» που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν άμεσα για να βελτιώσουν την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων από τις συνέπειες στο κυκλοφοριακό, εξαιτίας των εργασιών κατασκευής του Fly Over Ιουλίου 2024, στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, συζήτησαν θέματα ψηφιακής μεταρρύθμισης της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και της Θράκης, με τον κ. Γκιουλέκα  να θέτει το ζήτημα της ακόμα μεγαλύτερης επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού της Βόρειας Ελλάδας, η οποία, όπως είπε,  διαδραματίζει ενεργό ρόλο στο πεδίο της τεχνολογίας και της πληροφορικής, μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας σε επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να υπηρετηθεί καλύτερα ο στόχος της αμεσότερης και ποιοτικότερης εξυπηρέτησης των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Δημήτρης Παπαστεργίου και Κωνσταντίνος Γκιουλέκας αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν, από κοινού, ενημερωτική ημερίδα στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τα πολλαπλά οφέλη της ψηφιοποίησης του κράτους και της αυτοδιοίκησης και τον θετικό αντίκτυπο που έχει αυτή η μεταρρύθμιση στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης  στη συνάντηση εργασίας με τον κ. Φωτήλα βρέθηκε η πολιτιστική ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης και οι προοπτικές συνεργασίας τους για την ευρύτερη περιοχή.

«Η συνεργασία με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και, σε συνέχεια, με τον Υφυπουργό Ιάσονα Φωτήλα, για θέματα της αρμοδιότητάς του, είναι εξαιρετική. Είναι εκπεφρασμένη η βούληση του Υπουργείου Πολιτισμού να συνεχίσει να βοηθά στην πολιτιστική αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης και συνολικά της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως κάνει άλλωστε όλα τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας.