Υπάρχουν πάντα τέσσερις πλευρές σε κάθε ιστορία: η δική σου εκδοχή, η δική τους εκδοχή, η αλήθεια και αυτό που πραγματικά συνέβη. Ζακ-Ζακ Ρουσσώ, 1712-1778, Γαλλοελβετός φιλόσοφος

Συναγερμός στο Νάπολι-Λέγκια, απαγόρευση στους Πολωνούς οπαδούς

14 Οκτωβρίου, 2021

Σε κίνδυνο βρίσκεται η διεξαγωγή του αγώνα της Νάπολι με την Λέγκια Βαρσοβίας για το Europa League (21/10), μετά την απαγόρευση -για λόγους δημόσιας ασφάλειας- της μετακίνησης και παρουσίας οπαδών της πολωνικής ομάδας. Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», η σχετική απόφαση ελήφθη, λαμβάνοντας υπόψη την προηγούμενη επίσκεψη των οπαδών της Λέγκια Βαρσοβίας στη Νάπολη, τον Δεκέμβριο του 2015, όπου σε επεισόδια, υπήρξαν αρκετοί τραυματίες, ανάμεσά τους και αστυνομικοί. 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Λέγκια, η οποία έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην UEFA, με την οποία μάλιστα εγγυάται τη διαθεσιμότητά της, για να καλωσορίσει τους Ναπολιτάνους φιλάθλους στον αγώνα ρεβάνς που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Νοεμβρίου. «Παρά τις προσπάθειες του συλλόγου για περισσότερο από μια εβδομάδα, οι αρμόδιες ιταλικές αρχές διατήρησαν την απόφαση να μην πουλήσουν εισιτήρια σε Πολωνούς πολίτες για τον αγώνα Νάπολι-Λέγκια. Θεωρούμε αυτές τις ενέργειες εντελώς αδικαιολόγητες», ανέφερε η Λέγκια σε σχετική της ανακοίνωση. 

«Ο σύλλογος ανέλαβε αμέσως δράση για να επιτρέψει στους οπαδούς μας να συμμετάσχουν στον αγώνα: έγιναν συνομιλίες στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και εστάλη επίσημη επιστολή στις αρμόδιες ιταλικές αρχές. Οι δραστηριότητες του συλλόγου υποστηρίχθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας και την πρεσβεία της Πολωνίας στη Ρώμη. Αυτή είναι μια σκανδαλώδης απόφαση, εντελώς αδικαιολόγητη και στερεί από τους οπαδούς μας το πλήρες δικαίωμα να υποστηρίζουν την ομάδα τους κατά τη διάρκεια εκτός έδρας αγώνων. Είναι ενάντια στο αθλητικό πνεύμα και στις αξίες στο οποίο βασίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Α. Βαζογιάννης